Sag mod Sampension

Sampension penge KMD

PROSA har valgt at tilslutte sig en sag mod Sampension, oprindeligt startet af HK. Sagen er endnu ikke anlagt ved domstolene, men dette vil ske inden den 1. juli 2023.

De respektive faglige organisationer har hver deres sag for forbundets medlemmer. Sagerne vil forventeligt alle blive ført som gruppesøgsmål og vil blive behandlet samlet.

Anledningen til denne sag er, det mulige tab, som du har haft i forbindelse med, at Sampension skulle overføre dine pensionsmidler til Velliv. 

PROSA vil bede om at få anlagt en retssag mod Sampension for alle, 
•    der var ansat i KMD den 1. maj 2020, 
•    som bad om og fik overført deres pensionsopsparing fra Sampension til Velliv,
•    som er medlem af PROSA (eller bliver medlem af PROSA i forbindelse med sagsanlægget), og
•    som tilmelder sig retssagen på den måde, der beskrives i dette brev.

Det er vigtigt, at du hurtigt vender tilbage med svar til os via faglig@prosa.dk  
Vi vil dernæst sende dig 5 dokumenter. Dem skal du returnere underskrevet til faglig@prosa.dk



Frister:
Vi ved, at mange af jer allerede bad Velliv om overførsel i maj 2020. Hvis alt forløb som vi forestiller os det, fik Sampension anmodningen fra Velliv i maj 2020. Derefter overførte Sampension opsparingen til 0-rente konto i starten af juni, og overførsel til Velliv skete i starten af juli 2020. For alle der bad om overførsel i maj 2020, er der risiko for, at der indtræder forældelse, hvis der ikke er stævnet inden udgangen af juni 2023. Er der indtrådt forældelse kan vi ikke rejse sagen på dine vegne. Det er ikke afgørende, hvornår din pensionsordning hos Velliv er oprettet. Det afgørende er, hvornår din opsparing blev overført. 

Derfor er det vigtigt, at du skynder dig at vende tilbage. Da vi og PROSA skal behandle rigtig mange personers oplysninger, hjælper du os ved at svare så hurtigt du kan. 

Helst vil vi have svar fra alle senest fredag den 16. juni 2023. Vi vil også gerne have svar fra dig sammen med de underskrevne retshjælpsbetingelser, selvom du ikke har alle oplysninger til oplysningsskemaet. Oplysningsskemaet med bilag skal så eftersendes hurtigst muligt. 

Kan du ikke skaffe oplysningerne til at udfylde oplysningsskemaet, forsøger vi at tage dit krav med alligevel. Men bedre er det, at du udfylder så godt du kan, og skriver i skemaet, hvis oplysningerne er hentet andre steder end der, hvor vi regner med, at du finder dem.

Da du er i risiko for at miste kravet, hvis det forældes, håber vi du forsøger at skaffe oplysningerne hurtigt.


Fuldmagt og Samtykke
Pensionsselskaber må ikke udlevere oplysninger om kunderne uden samtykke. Derfor skal du give PROSA og Sirius advokater fuldmagt til at indhente oplysninger på dine vegne.


Persondata
Du sender dine oplysninger til PROSA og de deler dem med os. De oplysninger, der vedrører dine pensionsoplysninger, bliver også delt med Sampension, Velliv og retten. Ved at tilmelde dig, accepterer du det. Det er nødvendigt for at man kan føre en sag.

Vi overholder tavshedspligt og fortrolighed omkring oplysningerne efter de regler, der gælder for advokater.