Software, It og samfund

Afkodet: Jonas Høgh Kyhse-Andersen

Jonas Høgh Kyhse-Andersen har en kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og arbejder som data scientist i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor han refiner opgaver relateret til udvikling og implementering af Machine Learning-modeller i forretningen. I sin fritid freelancer han som backendudvikler.

1. Mit første sprog var R. Nogle vil måske mene, det ikke rigtig er et programmeringssprog. Jeg vil måske kalde det et meget ungt program­meringssprog. Jeg lærte R, da jeg læste statskundskab og har brugt det mest i arbejdssammenhæng.

2. Jeg har altid kæmpet mest med R, fordi R er ”easy to learn, but hard to master”. Hvis man dykker ned i R’s base library, vil man hurtigt opdage en masse legacy kode, som er både ufatteligt ulæseligt og ikke besidder en særlig konsistent designfilosofi.

3. Jeg vender altid tilbage til R, fordi der er nogle ting, som bare er utroligt hurtige at lave i R. Det er for eksempel enormt hurtigt at producere funktioner, der kan indgå i en længere pipeline af beregninger. Det gør nedbrydningen af statistiske beregninger i en række steps nemt og overskueligt.

4. Jeg elsker Python, fordi det varmer mit cleancode hjerte. God Python-kode kan læses, som var det en roman. Python er det mest intuitive og nemme sprog at lære. Python har en open source-værktøjskasse større end mange andre sprog, hvilket gør det nemt at lave løsninger til nærmest hvilket som helst problem. Challenge accepted. 

5. Jeg hader F#. Min bror læser på datalogi i øjeblikket, og han beder mig ofte om hjælp til at forstå noget F#-kode, han har fået i en opgave. Jeg siger tit til ham, at han bare skal google, så hopper der sikkert noget op på Stackoverflow. Men nej… det er F#.

6. Til begyndere vil jeg anbefale Python, hvis formålet er at lære programmering 101. Selv om Python i sin stil er objektorienteret, så mestrer det også en række funktionelle features, som man fint kan bruge til at forstå funktionelle principper. Men vigtigst af alt, så bliver man hurtigt skolet i cleancode af Pythons community. Watch out for Uncle Bob!