CSC afviser forhandling

CSC afviser trods fremstrakt hånd og tilbud om suspension af konflikten at forhandle med PROSA.

PROSA/CSC's forhandlere rakte mandag den 20. juni igen hånden frem for at søge en forhandlingsløsning i den over fire måneder lange konflikt på CSC. Foreningen har tilbudt CSC forhandling ud fra et nyt og meget skrabet forhandlingsoplæg.

Forhandlingsoplægget tager dels udgangspunkt i een fælles PROSA-overenskomst for begge klubber ud fra den sammenskrivning, parterne har været enige om tidligere i forhandlingsforløbet. Dels i det forkastede mæglingsforslag og dermed også i bortfald af store dele af den oprindelige overenskomst.

Der er i forslaget alene indskrevet det minimum af ændringer i forhold til mæglingsforslaget, som forhandlerne - bl.a. ud fra resultatet af en netop gennemført spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmerne - mener skal til for at få resultatet stemt hjem af medlemmerne denne gang.

PROSA/CSC har også meddelt CSC, at foreningen på et medlemsmøde i dag tirsdag den 21.6. vil foreslå medlemmerne, at begge parter suspenderer konflikten, såfremt medlemmerne vil godkende, at et forhandlings-resultat ud fra dette nye udspil sendes til urafstemning.

CSC ønsker ikke engang at mødes om det nye oplæg, men afviser blankt at forhandle og fortsætter sin stålsatte march mod muligheden for en frigørelse, men også mod risikoen for faldende kunde-tillid, og helt sikkert et langstrakt efterspil med splid og uro i relation til medarbejderne i virksomheden.

Uanset resultatet af arbejdsretsdommen om frigørelse på torsdag den 23. juni, kan et tillidsfuld og ligeværdigt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere kun genetableres, hvis det lykkes at opnå en reel forhandlingsløsning, som også medarbejderne kan tage ejerskab af.