Københavns Kommune vil samarbejde med konfliktramte CSC

Borgerrepræsentationen har besluttet, at Københavns Kommune får mandat til at indlede forhandlinger om et it-system med det konfliktramte firma CSC. Det ærgrer socialborgmester Mikkel Warming.

Københavns Kommune vedtog i går, at CSC Scandihealth A/S kan blive en sandsynlig leverandør af et nyt it-system til kommunens bosteder. Ifølge en pressemeddelelse fra Enhedslisten forsøgte partiet uden held at bremse beslutningen ved ekstraordinært at kræve afstemning om sagen i Borgerrepræsentationen.

Socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten er skuffet over det flertal i Borgerrepræsentationen, som valgte at støtte et eventuelt samarbejde med CSC Scandihealth:

- Jeg mener ikke, at vi som kommune skal støtte et firma, der med meget brutale metoder forsøger at undergrave den måde, vi har indrettet det danske arbejdsmarked på. Stod det til mig, så skulle CSC ikke tjene penge i Københavns Kommune, konstaterer Mikkel Warming i en pressemeddelelse.

Socialborgmesteren peger på, at det var hensynet til EU's udbudsregler, som giver firmaer mulighed for at sagsøge om erstatning, hvis de giver det billigste bud, men ikke får ordren, der fik et flertal til at acceptere budet fra CSC.

Det ærgrer Mikkel Warming.

- Selvfølgelig kan man dumpe prisen, hvis man som CSC sender opgaverne til Indien, og fyrer folk for at ansætte andre til en lavere løn. EU's udbudsregler giver ikke mulighed for at forholde sig til firmaers etik, og det er et kæmpe problem. Derfor ville jeg gerne afprøve denne sag ved en domstol, hvis der var flertal for det, siger han.