PROSA tabte begge overenskomster med CSC

Arbejdsretten afgjorde, at CSC har frigjort sig fra begge PROSA-overenskomster med CSC.

PROSA fastholder sit krav om overenskomst med CSC. Strejken er derfor umiddelbart uberørt af dommen. Medlemmerne vil naturligvis diskutere situationen, dette sker på et medlemsmøde fredag.

PROSA finder det horribelt, at en overenskomster kan bortfalde, når arbejdsgiveren ved hjælp af en fredsaftale kan undgå konfliktens virkninger, og når arbejdsgiveren i den grad, som det har været tilfældet, har undergravet konflikten med ulovlige midler. Dommen betyder, at lønmodtagere i fremtiden bør undlade at indgå fredsaftaler.

Det har efter PROSAs opfattelse ikke været muligt at gennemføre en effektiv konflikt, fordi CSC har krævet, at PROSA-medlemmerne selv har skullet oplære skruebrækkere i strid med normale arbejdsretlige principper. På det ene overenskomstområde kan der på grund af en fredsaftale slet ikke konfliktes på kørende systemer. Det har betydet, at PROSA ikke kunne svare effektivt igen på arbejdsgiverens aggressive adfærd med lockout af 120 medlemmer siden den 9. februar 2011.

PROSA forventer dog, at CSC vil være klar til en forhandling, som kan medføre en afslutning på konflikten, som er acceptabel for begge parter og kan sikre, at kundernes systemer igen kommer til at køre normalt, og som sikrer, at CSC får motiverede medarbejdere tilbage.