Overenskomster

Vi er der stadig for medlemmerne

De ansatte på CSC slikker deres sår efter konflikten og skal nu i gang med at opbygge en lokalafdeling uden overenskomst og tillidsvalgte.

De ansatte på it-virksomheden CSC har været igennem en hård omgang, og flere er stadig mærket af konflikten, selvom der snart er gået to måneder, siden de strejkende og lockoutede kom tilbage på arbejde 27. juni. Det fortæller tidligere tillidsrepræsentant i PROSA/CSC Jens Axel Hansen.

– Der er stadig en del, der har problemer og går ned med stress og den slags. Det sker jo også, uden at der er konflikt, men man kan godt mærke, at der er et ekstra pres fra ledelsen. Nogle har følt det meget konfrontatorisk, for eksempel de, der har skullet arbejde sammen med de skruebrækkere, der erstattede dem under konflikten, siger han.

Der er sket en omvæltning i lokalafdelingen PROSA/CSC, nu de er uden overenskomster og tillidsvalgte, men Jens Axel Hansen har ikke opgivet at hjælpe sine kolleger.

– Jeg lader, som om jeg stadig er tillidsrepræsentant, og gør, hvad jeg kan for at hjælpe, hvis nogen har brug for en bisidder til en løn- eller personalesamtale. Overenskomsten er anderledes, men vi har stadig ret til at repræsentere folk, hvis de beder om det.

Siden konflikten sluttede, har omkring 45 medlemmer ud af cirka 750 på it-arbejdspladsen bedt om at blive meldt ud af PROSA, så man har endnu ikke oplevet nogen medlemsflugt over til HK, der nu har overenskomsten. Jens Axel Hansen er dog ikke i tvivl om, at medlemmerne vil sive over til HK, medmindre man gør noget aktivt for at bygge en stærk lokalafdeling op og fortælle medlemmerne, at de tidligere tillidsrepræsentanter stadig er der for at hjælpe dem. På sigt håber han, at det kan føre til en ny PROSA-overenskomst for hele CSC.

– Vi har tabt et slag, vi ikke selv startede, men vi kan godt komme videre. PROSAs medlemmer udgør stadig majoriteten på CSC, så nu skal vi bruge kræfterne på at regruppere og fortælle folk, at vi stadig er her, siger Jens Axel Hansen.