Arbejdsmarkedet

Bortvist tillidsmand får oprejsning

PRESSEMEDDELELSE: Fyret CSC-tillidsmand får oprejsning - CSC betaler erstatning på 600.000 kroner.

Under den langvarige CSC-konflikt i foråret 2011 valgte CSC at bortvise et antal medarbejdere i Kundegrupperne på grund af deres overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. En af disse medarbejdere var imidlertid tillidsrepræsentant og havde ifølge it-fagforbundet PROSA ikke deltaget i denne overenskomststridige arbejdsnedlæggelse – CSC valgte at sidde PROSA’s indsigelser overhørigt og bortviste tillidsrepræsentanten.

PROSA har forfulgt sagen fagretligt og i går fik tillidsrepræsentanten og PROSA oprejsning, idet CSC i en Faglig Voldgift blev dømt til at betale et samlet opgjort krav på ca. 600.000,- kr. til tillidsrepræsentanten.

Voldgiften lagde vægt på, at der ikke havde været tvingende årsager til at bortvise tillidsrepræsentanten og at CSC ikke havde efterlevet de aftalemæssige krav i forbindelse med afskedigelse af en tillidsrepræsentant.

Hos PROSA er der naturligvis glæde over resultatet, om end man helst havde været sagen foruden:

”Tillidsrepræsentanter skal ikke bortvises vilkårligt, som det er sket på CSC – en arbejdsgiver skal altså respektere tillidsrepræsentantinstitutionen ikke mindst under en konflikt.
Det er helt utilstedeligt, at man på et meget tyndt grundlag, med en arbejdsgiverforenings billigelse bortviser en tillidsrepræsentant under en konflikt iværksat af arbejdsgiveren”, lyder det fra PROSA/CSC.