Datastyrede taxier fra Alphabet

Selvkørende biler - robotstyret taxa

Selvkørende taxier i hele San Francisco kan snart blive virkelighed. En af Californiens delstater har nemlig besluttet, at selskaberne Cruise og Waymo, der ejes af Googles moderselskab Alphabet, må drive taxivirksomhed med selvkørende biler.

En af Californiens delstater har besluttet, at selskaberne Cruise, der er et datterselskab til bilgiganten General Motors, og Waymo, der ejes af Googles moderselskab Alphabet, må drive taxivirksomhed med selvkørende biler. Selvkørende taxier i hele San Francisco vil derfor snart blive virkelighed. Bestemmelsen træder omgående i kraft, til trods for protester fra både indbyggere og sikkerhedsagenturer. 

Det er California Public Utilities Commission, der regulerer statens privatejede forsyningsselskaber, som har truffet beslutningen. Det er dog ikke et nyt syn med selvkørende køretøjer i San Francisco, hvor der allerede findes 500 af slagsen. Såvel San Franciscos brandvæsen, planlægningskommission, transitbureau som andre har været imod at give tilladelsen på grund af flere hændelser, hvor selvkørende biler har generet brandbiler, politiaktiviteter og anden uregelmæssig kørsel.

> Se nyheden på CBS News

> Sådan ser selvkørende biler (arkiv-artikel)