Service fra PROSA

Få direkte indflydelse på PROSA

PROSAs øverste myndighed, delegeretforsamlingen, mødes til november. Læs her, hvad en delegeretforsamling egentlig er for noget, og hvorfor du bør tage med.

Delegeretforsamlingen – DF i daglig tale – er det demokratiske omdrejningspunkt for PROSA. Det er den øverste myndighed i foreningen og stedet, hvor de største og vigtigste beslutninger om PROSA bliver truffet. Hvert andet år tropper delegerede fra PROSAs lokalafdelinger op for at diskutere og udstikke kursen for PROSAs arbejde for it-folk og faget. DF er også stedet, hvor formand, næstformand, forbundssekretærer, hovedbestyrelse og udvalg står til regnskab for at det, DF besluttede for to år siden, nu også er blevet gennemført. Har de gjort det godt nok? Fortjener de genvalg?

Hvorfor skal jeg tage med?

Hvis du kan lide at bestemme og vil have indflydelse på, hvilken retning din fagforening skal bevæge sig i, så skal du med til DF. Her kommer du med i det medlemsdemokratiske maskinrum og kan med din stemme være med til at påvirke kursen i PROSA, hvilke politiske sager der skal kæmpes for, og hvordan medlemmernes interesser bedst bliver varetaget. Til november kan du blandt andet være med til at afgøre, hvorvidt pensionister kan have samme rettigheder som fuldt arbejdende medlemmer. Der vil også blive diskuteret regler for, hvornår konfliktfonden skal udbetale støttekroner, og der vil blive fastlagt en arbejdsplan for de næste to år. Derudover er DF et oplagt sted at netværke og møde it-professionelle fra landets andre kanter.  

Hvordan foregår DF?

For en ny DF-deltager kan det hele godt virke temmelig overvældende, indforstået og ugennemskueligt. Selve seancen forløber efter en helt bestemt opskrift med særlige procedurer og rækkefølger. Men alt har som regel en god forklaring - og er til for at sikre medlemsdemokratiet. Fortvivl ikke. Kom eventuelt til et formøde for netop uerfarne lørdag formiddag, eller sæt dig med nogle, som har været med før. Om lørdagen handler det om at se tilbage på den afsluttede periode, godkende beretning og regnskab og se på vedtægtsændringer, mens søndagen retter blikket fremad blandt andet med vedtagelse af arbejdsplan, valg til Hovedbestyrelsen og mulighed for at deltage i PROSAs mange udvalg, for eksempel Redaktionsudvalget.

Hvordan kommer jeg med?

Hvis du kunne tænke dig at komme med til DF den 15. november, skal du vælges som delegeret først. Det lyder mere omstændeligt, end det er. Du skal møde op til din lokalafdelings generalforsamling, som typisk bliver holdt i slutningen af oktober, og melde dig som delegeret. Vær ikke bekymret for, om der er plads. Lokalforeningerne har langt flere pladser, end der opstiller medlemmer. Hver lokalafdeling må nemlig stille med en delegeret pr. 10 medlemmer af afdelingen, så da PROSA har 15.500 medlemmer, og der normalt deltager mellem 100-150 DF-delegerede, er der mange uudnyttede pladser. De forskellige lokalafdelinger inviterer til generalforsamling på forskellige tidspunkter, så hold øje med postkassen, hjemmesiden eller Prosabladet. Du kan også kontakte forbundssekretæren for din lokalafdeling og høre nærmere (se prosa.dk/kontakt-os). På lokalafdelingens generalforsamling får du også større indblik i, hvad der skal diskuteres, og hvordan det politiske spil foregår, inden det for alvor går løs på de it-professionelles kongres i november.

Cookie-samtykke