Software

Afkodet: Martin Brummerstedt

Martin Brummerstedt har lært at kode ved siden af sit studie og gennem arbejdet. Han har en uddannelse i HA Almen fra CBS og arbejder som Data Scientist & Digital Projekt Manager hos Stylepit, hvor han har fokus på brug af data til at optimere drift og øge kundeoplevelsen.

1. Mit første sprog var HTML, som jeg lærte, da jeg var i praktik i en SEO-afdeling i et digitalt marketingbureau. Jeg lærte samtidig CSS, hvilket er kommet mig til gode mange gange over årene.

2. Jeg har altid kæmpet mest med CSS, fordi jeg ofte har brugt mange timer på at centrere et element for at finde ud af, at det ikke ser godt ud på en anden enhed. Jeg har samtidig kun arbejdet sporadisk på frontend-opgaver, hvorfor jeg ofte har skulle genopfriske min viden.

3. Jeg vender altid tilbage til Python, fordi det bliver brugt så mange steder, og det har en simpel syntax. Der er næsten altid en pakke for alle typer problemer og et Stackoverflow-svar for de fleste problemstillinger.

4. Jeg elsker SQL, fordi du med relativt få kommandoer kan svare på næsten alle spørgsmål ud fra ens data. SQL virkede let lige til at starte med. Svært efter lidt tid, da det kræver en anden måde at tænke på – og let igen efter at have arbejdet i SQL i et års tid.

5. Jeg hader CSS, fordi jeg aldrig har brugt tid nok på det til, at jeg kan bygge ting hurtigt. Jeg lader derfor dem, der er dygtige til det, om at gøre det, og jeg har det fint med at kunne forstå det efterfølgende. 

6. Til begyndere vil jeg anbefale enten JavaScript eller Python, fordi der er et stort community omkring sprogene, og de har en simpel syntax, hvorfor du kan komme hurtigt i gang. Der er masser af gode både gratis og betalte online kurser til alle niveauer.