Software

Kodekunst: SPIRAL

Dave Whyte er en 30-årig kodekunstner fra Dublin, Irland, der anvender Processing til at skabe sine kunstværker. Han har en ph.d. i fysik og har skrevet doktorafhandling om strukturen i skum.

Programmet Processing ligger til grund for næsten alt, hvad Dave Whyte laver. Det giver en perfekt balance som et værktøj, der er relativt let at kode, men som samtidig giver et meget kraftfuldt udtryk.

Processing er et ideelt værktøj for kodere, der vil prøve at lave kunst, eller for kunstnere, der gerne vil prøve at kode

Hans primære arbejdsfelt i kodekunst er animation, og han foretrækker at lege med store mønstre, som kommer til syne ud fra mindre enheder i kombination og interaktion med lysets farver. Her i Prosabladet er han begrænset til ét enkelt billede, hvor han normalt skaber bevægelse i sine animerede mønstre. Derfor besluttede Dave Whyte at øge kompleksiteten i spiralen, så der dukker nogle Moiré-agtige mønstre frem ude i kanterne.

- Jeg finder min inspiration i arkitektur og design, og jeg er altid på udkig efter former eller geometriske mønstre, som jeg kan bruge som basis for mine kodeeksperimenter til at skabe interessante bevægelser i farver og figurer, siger Dave Whyte.

Twitter: [@beesandbombs]

Instagram: [@davebeesbombs]

Web: [beesandbombs.com]