Service fra PROSA

It-fagets Pension ser dagens lys

Under navnet It-fagets Pension præsenterer PROSA og SEB Pension en ny pensionsordning, som parterne ikke tøver med at kalde den mest fordelagtige ordning for it-professionelle i Danmark.

Tvivl var der ikke meget af, da PROSAs pensionsudvalg skulle vælge ny ordning. Med et administrationsgebyr på blot 1,4 procent, stor fleksibilitet og et højt serviceniveau gav SEB Pension overlegent konkurrenterne baghjul. Og It-fagets Pension så dagens lys.

PROSA har hidtil haft en ordning i Danica Pension. Og den har man sådan set været glad for.
– Men vi har ikke kunnet forhandle bedre vilkår med dem, og samtidig har vi også gået med nogle ideer om, hvad vi godt kunne tænke os i en ny pensionsordning, siger næstformand Hanne Lykke Jespersen, der er med i PROSAs pensionsudvalg.

Arbejdet med at forhandle sig frem til den bedste ordning begyndte for et års tid siden. Udvalget hyrede en mægler, og fire selskaber kom med i udbuddet. For ikke kun at forlade sig på fine slagord sendte udvalget også en håndfuld PROSA-medlemmer til prøverådgivning hos de forskellige selskaber.

– SEB Pension lå så godt på alle de parametre, vi havde sat op, at de gik direkte ind som nummer 1. Vi kunne ikke se nogen grund til at gå videre med andre, siger Hanne Lykke Jespersen.

Slut med pengeklatter

Et af ønskerne fra pensionsgruppen var at gøre det muligt, at medlemmerne kan beholde deres pensionsordning, selvom de skifter job.
– I it-branchen skifter folk ofte job, og man kan ende med at få udhulet sin forsikringsordning. Samtidig skal man give helbredsoplysninger hver gang. Folk skifter rigtig meget arbejde, så vores ordning svarede ikke rigtigt til virkeligheden, hvor den var lagt an på, at man har det samme job hele livet. Den gamle ordning betød, at mange medlemmer har små pengeklatter liggende forskellige steder, og de går stort set op i administration, siger Hanne Lykke Jespersen.

Men med ordningen i SEB Pension kan man beholde sin ordning, selvom man skifter job, og behøver dermed ikke at afgive helbredsoplysninger.

Forskellige behov

It-professionelle er jo en broget skare med mange forskelligartede behov, så fleksibilitet har også været et nøgleord for pensionsudvalget.
– Vi er imod faste ordninger, hvor man ikke kan foretage til- og fravalg. Vi ønsker derimod, at det enkelte medlem selv kan vælge en udgave af ordningen, der passer præcist til vedkommendes behov, siger Hanne Lykke Jespersen.

Offentligt ansattes pension er på nogle punkter bundet op af deres overenskomst, for eksempel skal de vælge børnepension, men for de privatansatte er der fuld frihed.
SEB Pension har ifølge Hanne Lykke Jespersen markedets bedste it-løsning. Deres webinterface er let at bruge, og med et overskueligt it-redskab har man mulighed for at lege med mulighederne og se risikoomkostninger ved forskellige pensioner. Man kan for eksempel se, hvad der sker med ens udbetalinger, hvis man går på pension som 65-årig i stedet for som 67-årig. En anden service er, at du hvert år vil modtage en e-mail med et link, så du kan tjekke, om din ordning er up to date.
– Hvornår er det ellers lige, du går ind og tjekker din pension, spørger Hanne Lykke Jespersen.

Et godt tilbud

Pensionsordningen hos SEB Pension indeholder også en erhvervsevnetabsforsikring på 40-80 procent. En sådan er ikke mulig at have for de medlemmer, der har pensionsopsparing i en bank. Og den er altså god at have.
– Den gælder faktisk også ved en sygemelding på mere end tre måneder. Det betyder, at arbejdsgiver ud over sygedagpenge får refusion for 40-80 procent af din løn. På den måde kan mange flere beholde deres job ved en langtidssygemelding og bevarer dækningen, selvom de alligevel skulle miste jobbet. Samtidigt er det dyrt for pensionsselskabet, så de vil forsøge at hjælpe dig til at blive hurtigere rask. Og det er altså meget værd. Den ekstra månedlige udgift er en billig pris for at redde jobbet eller undgå et fald i indtægt, siger hun.

Da PROSA ikke kan få oplyst, hvilke PROSA-medlemmer der er med i den tidligere ordning med Danica, vil der blive sendt breve ud til alle medlemmer i løbet af januar, oplyser Hanne Lykke Jespersen.
– Der er tale om et rigtig godt medlemstilbud, som alle da skal have, siger hun.

De medlemmer, der p.t. har deres pension i Danica, vil have et vindue på et halvt år, hvor man kan skifte uden at afgive helbredsoplysninger. Man kan som PROSA-medlem godt blive i Danica – dog nu som solist.

Man kan komme med på den nye pensionsordning på to måder: Ved at være medlem af PROSA eller være med i en kollektiv ordning via sin arbejdsplads.

Cookie-samtykke