Diverse

Katastrofer og dystopier

Der er smæk på både farver, indhold og paranoia på Kunstmuseet Aros’ nye udstilling Colony Sound, som er en scenografisk totalinstallation fra den New York-baserede kunstnerduo Jonah Freeman og Justin Lowe.

Udstillingen er baseret på filosoffen Herman Kahns teori om San San, som kort fortalt handler om, at byerne San Diego og San Francisco i fremtiden vil smelte sammen og blive til et stort by-kompleks. Med en altomsluttende arkitektur og scenografi skaber Freeman og Lowe den undergrundskultur, der hypotetisk vil opstå i San San.

De tager fat i fortællingerne om Summer of Love, det amerikanske luftvåben og Silicon Valley og skildrer hemmelige bakterielaboratorier, særlige former for hjernevask, ekstravagante private beskyttelsesrum og egenproduktion af stoffer i private køkkener.

”Udstillingen beskæftiger sig med nogle af de potentielle katastrofer og dystopier, som optager vores samtid, og taler derfor direkte ind i en meget aktuel tidsånd”, siger museumsdirektør Erlend G. Høyersten, ARoS.

Med tusindvis af elementer på udstillingen danner Colony Sound en gigantisk labyrint med rum som Metrovision, Radio Shield, San Sound, The Mansion, The Agonist Macrobiotic Office og Mycotectube, hvor man som besøgende må vurdere, hvad der er fiktion, og hvad der er fakta.

ohl