Ansættelsesforhold, Løn

Millionerstatning til kvinder i spilindustrien

Virksomheden Riot Games, der står bag et af de mest populære computerspil i verden, ’League of Legends’, har indvilget i at betale cirka 68 millioner kroner i erstatning til alle de kvinder, der har været ansat i virksomheden siden 2014.

Det sker som følge af vedvarende og stærkt belastende anklager om en udpræget mandsdomineret og grænseoverskridende arbejdskultur, der var både kønsdiskriminerende, sexistisk og fysisk forulempende over for de kvindelige ansatte, skriver avisen Los Angeles Times

To tidligere ansatte anlagde sag mod Riot Games i november 2018, og retssagen er nu endt med, at omkring 1.000 kvinder får en økonomisk kompensation for svie og smerte. Størrelsen på de enkelte kvinders erstatning afhænger af deres anciennitet i virksomheden. Kvinderne bliver også lønkompenseret for manglende ligeløn i samme periode.

Riot Games, der er ejet af kinesiske Tencent og har cirka 2.500 ansatte, har samtidig lovet at etablere en række interne programmer, der skal sikre gennemsigtighed om alle ansættelsesforhold og forhindre, at der sker kønsdiskrimination og overgreb i fremtiden.

ohl