NemID: Langt farvelkys

NemID langt kys farvel

Først gik det stærkt, og alle skulle skynde sig at tilmelde sig MitID. Siden har vi haft en lang og forvirrende afsked med NemID, der snart siger endegyldigt farvel.

Først skulle alle skynde sig at tilmelde sig MitID. Der var ingen ende på spørgsmål og frustration over at nå det, inden det var for sent. Siden har vi haft en lang og forvirrende afsked med NemID, der nu (næsten) siger endegyldigt farvel.

Produktionen af nye nøglekort og adgangskoder sluttede den 30. maj. I hele juni måned kunne borgere afhente nye nøglekort og koder ved fremmøde på Borgerservice.

Fra den 30. juni var det ikke længere være muligt at få NemID-support – men man kan dog stadig spærre sit NemID ved at ringe til +45 72 24 70 50. For erhvervsbrugere er nummeret +45 72 24 70 90.

Loven om elektroniske signaturer trådte i kraft 1. oktober 2001, NemID blev indført i 2010, og i 2021 overgik man stort set til MitID. Efter en længere farvelscene skulle det angiveligt være endeligt ovre med NemID den 30. oktober 2023. Forudsat der ikke opstår tekniske problemer. 

> Læs også: Digitaliseringens sårbare skyggeside