Open Source

Ny Linux-brugergruppe i Østjylland

Den niende danske Linux-brugergruppe har netop set dagens lys i Østjylland.

På verdensplan er der 29 mio. registrerede Linux-brugere. Nu får dem der er i Østjylland mulighed for at få ansigter på hinanden og mødes om deres fælles interesse.

De eksisterende otte danske Linux-brugergrupper får nemlig følgeskab af en niende i Østjylland, med base i Aarhus.

For østjyske Linux-entusiaster
Martin Willemoes Hansen er med i bestyrelsen og fortæller om baggrunden for brugergruppen:

- Der manglede én i Østjylland, det gør vi nu noget ved. Vi er en flok Linux-entusiaster og personligt har jeg brugt Linux siden 1996. Det er det operativsystem på markedet, som jeg bedst kan lide. Og miljøet omkring Linux er rigtig spændende, fortæller Martin Willemoes Hansen, der også i sit eget firma benytter sig af Linux.

Både øvede og uøvede
Den nye brugergrupper er for alle Linux-entusiaster - øvede som uøvede:

- Vi vil danne et fællesskab for Linux-brugere og fremme udbredelsen af Linux. Det vil vi bl.a. gøre ved en lang række forskellige arrangementer, der spænder lige fra foredrag og "Hjemme hos"-møder til installations-fester.

Som medlem vil man blive tilbudt at deltage i cirka et arrangement om måneden og en årlig installationsfest. Og et elektronisk nyhedsbrev vil informere om de nyeste tiltag i Linux-miljøet, med særligt fokus på Østjylland. Man får også mulighed for at få hjælp og netværke via e-post-lister, webforum og instant messaging kanaler.

Bughunting d. 21. maj 2005
Det første arrangement som Østjyllands Linux-brugergruppe afholder sker i samarbejde med PROSA i PROSAs kontor i Århus d. 21. maj kl. 16, hvor emnet er fejlrapportering (bughunting) og hvor der også vil blive talt om den nye Linux-gruppes idéer og forventninger til fremtiden.

Det er gratis at være medlem. Østjyllands Linux-brugergruppe sponsoreres bl.a. af Forening Fri Software og samarbejder med PROSA.