Arrangementer

Onlinekurser booster deltagerantallet

Grundet den langvarige coronasituation har PROSAs kursusafdeling de seneste to år måttet omlægge flere kurser og arrangementer til afholdelse online, og det har øget deltagerantallet gevaldigt.

Med i alt 8.910 tilmeldinger markerer 2021 et rekordår for deltagelse i kurser og arrangementer i PROSA, for det er 2917 flere tilmeldte end i hele 2020. Muligheden for også at kunne deltage online i stedet for fysisk betyder, at der igen ses en stigning i deltagelse fra medlemmer i 30’erne. For de digitale platforme gør det muligt at kombinere arbejde, familieliv og kursus-deltagelse, når transporttiden hjem om aftenen kan sløjfes.

”Det glæder mig at se, at vores nye digitale udbud giver langt flere medlemmer mulighed for at deltage i vores aktiviteter. Særligt glæder det mig, at vi nu kan give tilbud til medlemmer med små børn og en travl hverdag. Samtidig kan vi udbyde flere landsdækkende kurser, hvilket gerne skulle komme langt flere medlemmer til gavn”, udtaler PROSAs formand Niels Bertelsen.   

Udbuddet af flere onlinekurser er nu blevet et permanent tilbud, så flere medlemmer får mulighed for at deltage uden begrænsninger i forhold til geografi, familieliv og pendleri. Og så er det et ekstra plus, at der kan være op til 150 med på et webinar. Til sammenligning er der plads til maks. 40 i det største lokale i København og 25 i kursuslokalet i Aarhus. Desuden har klimaet godt af, at der bliver sparet på transport. Så med en grøn vinkel er det også positivt for klimaaftrykket.

15,4 procent af PROSA-medlemmerne har deltaget i et eller flere kurser i 2021

12,5 procent af PROSA-medlemmerne har deltaget i et eller flere kurser og/eller arrangementer i 2020.

De mest populære kurser er dem, der handler om it-sikkerhed, it-kriminalitet og Python. Også certificeringslæsning, algoritmer forklaret, introduktion til DevOps, et foredrag med e-sportsstjernen Frederik Byskov samt få styr på boligkøb og finansiering er med i Top 20.

Har du idéer til kursusemner, foredrag, sociale arrangementer, virksomhedsbesøg og spændende foredragsholdere så skriv til kursus@prosa.dk

Onlinekurser - Top 10

Intrusion Detection Basics

Pentest Network Basics

Introduktion til Robotic Process Automation

Network Security Basics

Introduktion til Power Bi

Introduktion til Microsoft Azure Platformen

Network Automation and Monitoring Bassics

Webinar med e-sportsstjernen Frederik Byskov

Certificeringslæsning – bedre overblik, forståelse og hukommelse

Introduktion til DevOps