PROSA: Glædeligt at it-faget har fået godt tag i unge

it og unge i uddannelse

Nye tal viser en 8-pct.-stigning i nye studerende, der netop er blevet optaget på PROSA-relevante it-uddannelser via KOT, der koordinerer optagelsen til hovedparten af landets videregående uddannelser.

Natten til den 28. juli har 61.382 unge fået tilbud en studieplads på en videregående uddannelsesinstitution, og i tallene og de kommende studerendes positive beskeder gemmer der sig derudover en anden glædelig nyhed: Optaget på it-uddannelser er steget markant. Det glæder Morten Rønne, der er forbundssekretær i PROSA – forbundet af it-professionelle:

”Den teknologiske udvikling går stærkere end nogensinde, og de næste år vil stille endnu større krav til den hard- og software, som vi bruger. Derfor er det også afgørende for vores udvikling af samfundet, at vores unge har lyst til at uddanne sig inden for it-feltet. For der er ingen tvivl om, at arbejdsgivere i den grad vil efterspørge nyuddannede med it-kompetencer, der kan udvikle og gennemskue nye teknologier.”

Læs PROSAs kommentering af ”forordning om horisontale cybersikkerhedskrav til produkter med digitale elementer”, også kendt som Cyber Resilience Act.
 

Bag de nye tal findes nyheden om, at der er en stigning i antallet af studerende, som netop interesserer sig for udviklingen af it- og teknologi .

”Set med vores øjne er det rigtig godt, at de meget teknisk tunge it-uddannelser er i vækst,” forklarer Morten Rønne og fortsætter:

”Når vi kigger på, hvordan den teknologiske udvikling vinder mere og mere frem og bliver en naturlig del af vores hverdag, så ligger det lige for, at arbejdsgiverne også i højere og højere grad vil efterspørge medarbejdere med  tungere it-kompetencer, og derfor spår jeg unge med disse typer af uddannelser særdeles gode jobmuligheder.”

Stigningen på 8 pct. til it-uddannelser inden for PROSAs optageområde dækker også over, at it-uddannelser fx inden for bacheloruddannelser med humaniora og kombinationsuddannelser oplever en øget interesse og optag. Til det siger Morten Rønne:

”Vores unge skal selvfølgelig fortsat kunne vælge uddannelse efter interesse, men jeg kan være bekymret for om, der vil være job til alle kandidater inden for disse uddannelser, hvor den tekniske indsigt ikke er hovedfokus. Så det er et opmærksomhedspunkt.”

Få overblikket over søgning og optagelse på de videregående uddannelser her


For yderligere oplysninger:
Grith Enemark, kommunikationschef, telefon: 2522 1680.