Hardware, Internet, Software

Så slap jeg for lampe-åget

Efter mere end et års bøvl er det slut. Mine LED-pærer fra Philips og Osram af henholdsvis Hue- og Lightify-varianten er forenede med en switch, som hersker over dem alle.

Tålmodige læsere af Prosabladet har været tvangsindlagt til at høre om mine gentagne lampe-kvababbelser. Det startede for mere end et år siden med indmarchen af et antal LED-lys i mit køkkens to lamper. Standarden var Osrams ZigBee-baserede Lightify-standard, som Philips godt et år tidligere havde sørget for at gøre inkompatibel med sit konkurrerende Hue-system, som jeg havde i forvejen.

Nu i januar vekslede jeg så mit nytårsforsæt om at koble de to uforenelige systemer sammen med et praktisk forsøg. På bloggen lampeguru.dk, havde jeg nemlig læst mig til, at Philips på grund af mange rasende brugere igen havde gjort det muligt at anvende Osrams Lightify-LED’er i Hue-systemer.

Først skulle jeg imidlertid finde ud af, hvordan man nulstiller en Osram-LED: Der skal tændes og slukkes for pæren i fem-sekunders intervaller fem gange! Med den selvlærte tilføjelse, at det er vigtigt at lægge et par sekunder til intervallet, når pæren aktiveres den femte gang. Et kort blink fra pæren er et signal om, at den nu kan bruges sammen med Philips' Hue-switch. Efterfølgende gik det godt med at føje LED-pærerne til Philips-systemet. Altså de ni ud af de ti. I skrivende stund bøvler jeg med den sidste.

Jeg benyttede også lejligheden til at anvende heftige 500 kroner på en Philips-lysdæmper af nyeste kinetiske standard. Det kræver ikke endnu et irriterende knap-batteri, men anvender strømmen, som min finger genererer ved at trykke på en mekanisk knap. Det er godt. Og nu fungerer det meste efter min oprindelige hensigt

Har du lyst til at overtage min tiloversblevne Lightify-switch? Så donerer jeg den gerne væk mod af få den bedste historie om, hvad du vil bruge den til.

Farvel og tak

Nærværende bagside er min sidste som skribent på Bagsiden og redaktør af Prosabladet. Tak for tålmodighed og interesse fra jer, læserne, gennem de 10 år og de bedste ønsker for fremtiden.
kwn