Overenskomster

CSC’s ultimative mantra er ”markedskonformt”

I går hørte vi direktør Lene Christensen sige på TV2 NEWS, at hun ikke kunne forstå PROSA’s beregninger. Ligesom Carsten Lind tidligere har sagt i radioen, at han ikke ved, hvor stor en forringelse af overenskomsten, ledelsens krav udgør.

I betragtning af hvor alvorlig situationen er både for virksomheden og PROSA’s medlemmer, vidner det ikke om nogen særlig udtalt grundighed hos CSC’s ledelse, at man ikke selv beregner værdien af sine overenskomstkrav, og da vi har gentaget vores udregninger adskillige gange, kan det undre, at man ikke i det mindste anfægter vores tal.

Som en særlig ekstra-service overfor CSC´s ledelse skal vi derfor henvise til vores tidligere opremsning af krav og beregninger af samme:

www.prosa.dk/aktuelt/nyhed/artikel/fakta-om-cscs-krav-til-sine-ansatte/


Før konflikten lænede CSC's ledelse sig tilbage, og sagde nej til de store indrømmelser, vi kom med - senest i Forligsinstitutionen sidst i januar. Der var ikke tale om forhandlinger, men om at vi bare skulle sige ja til deres krav. Som ledelsen udtrykte det: ”Der skal ske væsentlige indrømmelser på alle vores krav”.

I realiteten har CSC slet ikke villet forhandle noget som helst, før vi helt havde opgivet tryghedsaftalen. CSC har under forhandlingerne hverken villet komme med endelige definitioner på deres krav eller en økonomisk ramme for den ønskede besparelse.

Direktør Lene Christensen, CSC prøvede i TV2News at fastslå, at de ikke har ultimative krav. Det lyder pænt – men under forhandlingerne har de igen og igen afvist vore imødekommelser med argumentet: ”Det skal være markedskonformt - ellers er det ikke interessant”. Det er vel og mærke CSC’s ledelse, der helt alene vil bestemme, hvad mantraet ”markedskonformt” betyder. Det kan hverken drøftes eller forhandles. Lyder det ikke lidt ultimativt?
Under de seneste forhandlinger om tryghedsaftalen ville CSC godt diskutere, hvornår tryghedsaftalen skulle bortfalde, men det at tryghedsaftalen nu og her skal have en udløbsdato er CSC´s ultimative krav.  Da CSC afviste et forhandlingsudspil fra alle foreninger på CSC, der ville betyde en millionbesparelse svarende til mere end 50% af omkostningerne ved den nuværende tryghedsaftalen, blev det tydeligt, at det er en anden dagsorden CSC er i byen med. Det handler for os at se ikke om økonomiske besparelser, men om at slippe for fagforeningens indflydelse på løn- og ansættelsesvilkår.
Når CSC tillige siger, at de ikke har planer om fyringer, lyder det noget hult. ”Det svarer til, at jeg bedyrer, at jeg er vegetar, aldrig spiser kød, aldrig køber køb og ingen planer har om det, men alligevel kræver kødpriserne nedsat øjeblikkeligt, da min husholdningsøkonomi ellers ikke hænger sammen”, udtaler Hanne Lykke Jespersen.

CSC´s ledelse taler pænt i pressen, men vi mangler at få de flotte ord omsat i handling og ser da gerne, at de bruger påsken på at øve sig, så skal vi nok tage pænt imod, når de er klar.