Uddannelse, Arbejdsmarkedet

De skubbede mig hele tiden fremad

Sana Hayat er 28 år og kom fra Pakistan til Danmark i 2013. Efter en Hack Your Future-uddannelse i programmering er hun i dag frontendudvikler hos PwC.

Jeg var lige blevet færdig med min bachelor i matematik og fysik på universitetet i Pakistan, da jeg som 21-årig flyttede til Danmark med min mand, som havde fået arbejde her. Det var i november 2013. Jeg ville gerne tage en kandidatuddannelse, men jeg havde ikke råd til det i Danmark. Så blev jeg gravid, og vi fik en datter i 2015.

Jeg forsøgte at videreuddanne mig med selvstudier online, mens jeg lærte dansk ved siden af. Men jeg følte mig meget isoleret, når jeg sad dér foran computeren hele dagen, og jeg savnede at have andre studerende omkring mig.

Jeg har aldrig oplevet så meget opbakning og støtte

Jeg så en reklame for Hack Your Future på Facebook og blev optaget i slutningen af 2018. Jeg kunne lidt Javascript i forvejen, men det var svært for mig at komme videre. Det ændrede sig på Hack Your Future. Jeg har aldrig oplevet så meget opbakning og støtte. De skubbede mig hele tiden fremad, hver gang jeg gik i stå eller følte mig fortabt. Ingen problemer var for små. På den måde oplevede jeg dem mere som familie eller venner end 
som lærere.

Jeg afsluttede Hack Your Future i august 2019 og kom nogle måneder senere i praktik hos PWC, hvor jeg stadig er. Det er et fantastisk spændende sted. Jeg er frontend udvikler i React, og jeg er omgivet af dygtige og hjælpsomme mennesker. Hver dag lærer jeg noget nyt, og lige nu er jeg med i et team, der udvikler en GDPR-scanner.

Jeg er glad for Danmark, og jeg elsker den danske sommer. Men jeg har vandfobi, så jeg blev bange, da jeg første gang så Danmark fra flyet. Alt det vand! Men jeg kæmper med det og har besluttet mig for at lære at svømme.