PROSA STUD: At skære yderligere i unge menneskers vilkår er uacceptabelt

Uacceptabel skattelettelse forringer uddannelser ifølge Amanda Christiansen

Et regeringsgrundlag, der lægger op til at give skattelettelser til folketingsmedlemmerne selv, på bekostning af studerende og andre med lav indkomst, giver en virkelig dårlig smag i munden.

Dagpengesatsen for dimittender har for nyligt være under slagterkniven, og nu kommer turen til SU’en og uddannelseskvaliteten. Som fagforening er det vores fornemmeste opgave at kæmpe for vores medlemmers vilkår, hvorfor vi selvfølgelig ikke accepterer endnu flere voldsomme forringelser af uddannelsesområdet.

SU’ens formål er at få alle vores unge mennesker godt og trygt igennem en uddannelse. Det er et sikkerhedsnet som sikrer, at alle, rig som fattig, kan få en uddannelse – også selvom man vælger forkert, kæmper med svære eksaminer eller bliver udsat for livets tragedier.

Lige nu står vi en situation, hvor erhvervslivet skriger efter kvalificeret arbejdskraft. Vi har brug for mere uddannelse - ikke mindre. Igen er det ungdommen, der skal betale, mens folketinget kan varme sig på 958 kr. ekstra om måneden.