Uddannelse, Arbejdsmarkedet

Det danske samfund har udvidet min horisont

Yana Khuchuieva kom til Danmark fra Ukraine for tre år siden. Efter et intensivt undervisningsforløb hos Hack Your Future arbejder hun i dag som webudvikler hos Peytz.

Jeg gik på universitetet i Ukraine og har en bachelor i et fag, der hedder dokumentation og kommunikation. Jeg kom til Danmark for tre år siden, da min kæreste fik arbejde her. Han er programmør, og jeg havde aldrig forstået, hvad han laver. Men jeg begyndte at lære dansk og fik job i en restaurant i Tivoli.

Undervejs begyndte jeg at overveje min fremtid. Jeg faldt over en annonce for Hack Your Future, og så gik det op for mig, at jeg vil lære at programmere. Det var meget svært for mig at lære kodesprog i starten, fordi jeg hverken kunne engelsk eller dansk, da vi flyttede til København. Jeg troede ikke, jeg kunne klare det. Men med hårdt arbejde og rigtig gode undervisere lærte jeg både SQL, React og Javascript. Det var først til allersidst, at jeg forstod, hvordan det hele bliver bundet sammen. Det var en stor aha-oplevelse.

Jeg har mødt nogle af mine bedste venner i Hack Your Future. Det er et fantastisk sted. Jeg fik praktikplads hos Orchestra, hvor jeg var omgivet af it-professionelle og lærte en hel masse om programmering. Og i marts 2020 blev jeg kontaktet af Peytz, som ville ansætte mig som junior developer. Jeg arbejder med projekter i forskellige teams og med forskellige sprog, og jeg er enormt glad for min arbejdsplads og mine kolleger.

Vi er super glade for Danmark, og København er vores by. Det har været en fantastisk rejse, og jeg er meget taknemmelig. Det danske samfund har virkelig udvidet min horisont. Danskerne er mere selvstændige og uafhængige end i Ukraine – og de er gladere. Jeres lakridser er virkelig mærkelige, men jeres smørrebrød er utroligt. Det ligner små kunstværker.