DTU åbner for brug af ChatGPT-4 og DALL·E3

ChatGPT-4 Copilot AI hand

Studerende på DTU kan nu frit bruge AI-værktøjet Copilot til at løse opgaver. De studerende får gratis adgang til Copilot, som bygger på ChatGPT-4 og DALL·E3.

Alle studerende på DTU kan nu frit bruge AI-værktøjet Copilot til at løse opgaver, skriver DTU. Copilot bygger på ChatGPT-4 og DALL·E3.

DTU’s AI-værktøj indgår i den IT-løsning universitetet køber hos Microsoft. AI værktøjet Copilot, og de studerende får adgang til en såkaldt beskyttet model, hvor alle søgninger og svar forbliver i DTU’s cloudløsning under arbejdet, så hverken interne eller eksterne parter kan høste data og bruge dem til at træne deres AI-modeller. Dvs. at spørgsmål og svar i en AI-chatsession vil blive slettet, når sessionen er afsluttet. Den beskyttede model sikrer blandt andet, at søgninger foretaget i DTU’s IT-system overholder EU’s datasikkerhedsregler, GDPR.

”AI er kommet for at blive, og derfor vil DTU gerne sikre, at der er et ensartet tilbud til de studerende på hele universitetet, og ikke kun på uddannelsesretninger med kunstig intelligens”, siger Lars D. Christoffersen, der er dekan på DTU.

> Læs mere om ChatGPT