Kenneth var ved at miste håbet

Efter mere end et års ledighed gav et alternativt forløb hos PROSA og en midlertidig ansættelse Kenneth selvtilliden tilbage.

Da Kenneth Stie Pedersen dimitterede fra Aarhus Universitet i juni 2019 som UX designer med bachelor og kandidat i digitalt design, var næste udfordring at få hul igennem til arbejdsmarkedet.

Kenneth skrev en masse ansøgninger, men jobbet lod vente på sig. Efter et halvt år begyndte selvtilliden at dale, og Kenneth overvejede en helt anden karrierevej.

"Jeg fik meget svært ved at skrive den helt gode motiverede ansøgning og følte helt klart, at der var kandidater med meget mere erfaring. Derfor henvendte jeg mig til PROSA for at få feedback på mit CV", siger Kenneth Stie Pedersen.

Kenneth fik sit CV læst igennem og blev tilbudt en test af sin personprofil. På baggrund af den hjælp skrev han en ansøgning til en midlertidig stilling hos mejeriproducenten Arla gennem konsulentvirksomheden ProData. Han fik jobbet, men desværre blev det kun til to måneder hos Arla, og derfor er Kenneth igen ved at læse sig igennem relevante stillingsopslag.

"PROSA tilbød mig at tage en persontest, hvor jeg efter en masse spørgsmål fik vist min persontype. Jeg kunne godt genkende mig selv i det, og det hjalp mig til at skræddersy mine ansøgninger og mit CV til de enkelte stillingsopslag. Nu føler jeg mig mere skarp, når jeg læser opslagene", siger Kenneth Stie Pedersen.

Et alternativt forløb

Under andre omstændigheder ville Kenneth være blevet tilbudt et Trainee-forløb hos PROSA, hvor en blanding af vejledning, opkvalificering og praktik hjælper dimittender ud på arbejdsmarkedet.

Corona-krisen har krævet alternative metoder, og cirka 50 kandidater har været igennem et forløb hos PROSA, hvoraf de 20 har fået lavet samme personprofil som Kenneth Stie Pedersen. Et godt alternativ, mener Ove Larsen, der er Karriererådgiver hos PROSA i Aarhus.

"I øjeblikket er det svært at få hul igennem til praktikpladserne, og det er svært at pleje kontakter hos jobcentre og i a-kasserne. Personprofilerne giver god mening i forhold til vores medlemmers behov", siger Ove Larsen

Deltagere får noget at tænke over

I følge Ove Larsen er de kandidater, der har modtaget det alternative forløb, meget tilfredse med resultatet.

"De siger overvejende, at de har fået noget konkret at forholde sig til. De kan formidle sig selv så de fremstår tydeligt med deres personlighed, og de vinkler sig selv som attraktive i forhold til stillingerne. Og så husker de deres værdier, så de også sigter mod de rigtige og relevante virksomheder og stillinger", siger Ove Larsen.

Samme oplevelse har Kennth Stie Pedersen, der efter sin midlertidige ansættelse hos Arla igen er i gang med ansøgningerne, men ikke længere går med tanker om at prøve kræfterne af med en anden branche.

"De mange afslag er vildt demotiverende, og havde jeg ikke fået jobbet hos Arla og troen på, at jeg kunne skrive skarpere ansøgninger, så var jeg nok begyndt at overveje alternative muligheder. Nu søger jeg en masse inden for user experience. Det er det, jeg brænder for", siger Kenneth Stie Pedersen.

Er du nyuddannet og ledig, så kan du kontakte PROSA for at få vejledning og høre nærmere om trainee-forløbet. Ring til PROSA eller gå ind på "Mit PROSA" via www.prosa.dk