Konference om kønsopdelt arbejdsmarked

Forbundssekretær Amanda Christiansen - PROSA

En konference er vigtig, da det desværre stadig kan være hårdt at være kvinde i it-faget. Der er heldigvis masser af steder med respektfuld og god kultur, fortæller Amanda Christiansen, forbundssekretær i PROSA.

9.-10. september afholdes ”Kvindekonferencen 2023”. Amanda Christiansen understreger, at der stadig er udfordringer ved at være kvinde i mandsdominerede fag som it-branchen.

Det er rart at tale med andre, der forstår ens egen situation og som man samtidig kan udveksle tanker, ideer og erfaringer med. Det giver mere rum til både personlig og faglig udvikling, og kan ruste én bedre til arbejdet og de udfordringer der kan følge med.

”Du har ret til respektfuld og ordentlig tone, og du kan ikke ændre kulturen selv. Hvis du oplever et dårligt studie- eller arbejdsmiljø, så tal med din leder eller studievejleder eller få rådgivning hos din fagforening. Hvis udfordringerne bliver ved, kan det være nødvendigt, at du flytter dig til et nyt sted.

Mit råd er, at du skal alliere dig med mennesker, som du stoler på. Uanset om det er mænd eller kvinder, er der helt sikkert folk omkring dig, som du kan tale med. Heldigvis er der flere og flere virksomheder og uddannelsessteder, som sætter fokus på kultur og mentalt helbred, så der er ofte hjælp at hente.

Kvindekonferencen er vigtig, fordi den sætter spot på nogle vigtige problematikker ved at være kvinde i mandsdominerede fag som it-branchen. Her får du mulighed for at udveksle tanker, idéer og erfaringer med andre i samme båd, og det giver grobund for faglig og personlig udvikling”, siger Amanda.

”Kvindekonference 2023 - Åbning af det kønsopdelte arbejdsmarked” afholdes af Kvinderådet d. 9.-10. september.

> Læs mere om konferencen