Stigende stress hos Statens IT-ansatte: Meget, meget bekymrende

Curt Kjærsgaard Raavig er bekymret over stress hos Statens IT-ansatte

En ny undersøgelse fra Statens IT vidner om et stærkt presset arbejdsmiljø, og PROSAs næstformand Curt Kjærsgaard Raavig er dybt bekymret. Det fremgår af Version 2, som i dag bringer artiklen ”Stress og mobning plager medarbejderne hos Statens IT”.

> Læs artiklen "Stress og mobning plager medarbejderne hos Statens IT"

Stress, mobning og højt sygefravær. Det er nogle af de hyppigste ord i den seneste medarbejderundersøgelse fra Statens IT. Her svarer 38 procent af medarbejderne, at de har haft arbejdsrelateret stress, og 7 procent har oplever ofte stress i forbindelse med deres arbejde i de sidste 12 måneder. Heraf har 45 ansatte haft arbejdsmiljøbetinget sygefravær.

Hos PROSA ser man på situationen med stor alvor ”Det ser meget, meget bekymrende ud. Der er de helt rigtige forudsætninger for at være inde i en rigtig dårlig spiral”, siger PROSAs næstformand Curt Kjærsgaard Raavig og påpeger, at ledelsen bør tage en større del af ansvaret på sine skuldre.

Hos Statens IT mener Vicedirektør Henrik Ravn, at undersøgelsens udfald kan skyldes stor variation i medarbejdernes arbejdsmængder:

”Når vi taler om stress, så vil det altid være en udfordring for en driftsorganisation, at der kommer opgaver ind, som vi ikke altid kan styre hvornår de kommer. Så i perioder kan der komme flere opgaver, end der er ressourcer til. Der skal vi jo se, om det bare er dagens udfordring, eller om det er en større problematik”, siger han.

I øjeblikket oplever PROSA en generel stigning af stresshenvendelser fra medlemmer og har bragt artiklen ”Mange it-folk kæmper med stress: ”Det er helt ekstremt”   

”Vi har ret meget fokus på de statslige it-funktioner, hvor vi ser de her stresssygemeldinger flere steder fordi tallene simpelthen bare er for høje. Når man begynder at mærke små stresssymptomer, skal man stoppe op. Det er virkelig vigtigt, at man passer på sig selv og beder om hjælp, så man ikke ender ud med en reel stresssygemelding”, siger Curt Kjærsgaard Raavig.

Husk, at PROSA står klar til at rådgive, hvis du oplever udfordringer i dit arbejdsliv.

> Symptomer på stress hos dig selv eller en kollega