PROSAs formand tilfreds med, at Marie Bjerre genindtræder som digitaliseringsminister

Marie Bjerre digitaliseringsminister igen

PROSA ønsker Marie Bjerre tillykke med genudnævnelsen som digitaliserings- og ligestillingsminister.

"Vi har brug for en minister i arbejdstøjet, og vi har brug for en stærk minister, som kan løfte et af de hurtigst udviklende områder med påvirkning af alle dele af samfundet” siger Niels Bertelsen, formand for PROSA, forbundet af it-professionelle.

I samme forbindelse påpeger formanden, at det er vigtigt, at der kommer ekstra fokus på it og digitalisering, samt at it-eksperter, som arbejder med systemer og udvikling af AI, får en endnu større rolle i forhold til at rådgive ministeriet.

”Det er et hektisk område, som skal have en markant minister klar ved roret. Der sker hele til noget nyt, tænk bare på AI-forordningen som forhandles i EU i disse dage.  Så det er godt at se Marie Bjerre tilbage på posten. Hun byggede digitaliseringsministeriet op, og jeg synes, det er på sin plads at takke hende for, at hun nu har sagt ja til at genindtræde som minister og fortsætte dette arbejde. I PROSA har vi været særligt begejstrede for, at hun fik indført digital fritagelse for digitalt udsatte borgere”, siger Niels Bertelsen og fortsætter:

"Men det er ingen hemmelighed, at PROSA ikke er voldsomt imponerede af det nye digitaliseringsudspil, bl.a. fordi udspillet kan forstærke en i forvejen kedelig tendens, hvor forståelse af teknologi fastholdes som et mandligt domæne og arbejdsområde, og fordi der mangler fokus på, at systemer skal rulles mere fornuftigt og borgervenligt ud fremover. Vi håber derfor, at Marie Bjerre vil sætte sig i spidsen for at lytte bredt til eksperterne, der har indgående kendskab til it-faget og har fulgt det fra begyndelsen. Vores dør er i hvert fald åben."

PROSA og formand Niels Bertelsen ønsker Mia Wagner god bedring.

> Læs mere om Marie Bjerre