Ansættelsesforhold

Urent trav i KMD

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

It-virksomheden KMD, der har 1.974 medarbejdere i Danmark, forsøger bevidst at omgå loven om masse­afskedigelser ved drypvis at reducere den danske med­arbejderstab med i alt 184 ansatte frem til marts måned.

Sådan lyder det samstemmende fra Niels Bertelsen, forbundsformand i PROSA, og Simon Tøgern, sektorformand i HK Privat, der mistænker KMD for at flytte arbejdspladserne til Polen, hvor KMD har et udviklingscenter på flere hundrede ansatte.

KMD er yderst tilbageholdende med at informere medarbejderne, men de to fagforeninger har set en lækket præsentation, som KMD angiveligt holdt for medarbejderne i Aalborg i november.
– Det virker mistænkeligt, at man tilrettelægger en afskedigelsesproces, så man omhyggeligt sørger for, at de beskyttelsesregler, der gælder for medarbejdere ved masseafskedigelser, ikke kan træde i kraft, siger PROSA-formand Niels Bertelsen.

KMD har fire afdelinger i Ballerup, Odense, Aalborg og Aarhus, og selskabet kan derfor fyre 30 personer om måneden hvert sted uden at komme i konflikt med reglerne om masseafskedigelser. Ved masseafskedigelser skal et selskab indgå i forhandlinger med medarbejderne, som kan få hjælp fra de relevante fagforbund til at afbøde effekterne.

ohl

Kommentarer

Log på Mit PROSA for at se eller skrive en kommentar til artiklen