PROSA holder lukket for henvendelser den 9. og 10. maj

Service fra PROSA

Bedre pension til medlemmerne – nu en realitet

Synspunkt: PROSAs nye pensionsordning er så god, at der skal en overordentlig stor arbejdsgiver til, før der kan indhentes tilbud, der matcher vores ordning, skriver næstformand Hanne Lykke Jespersen.

Vi kan nu præsentere resultatet af et længerevarende hårdt arbejde: it-fagets pension.

Det er intet mindre end en vision, der er blevet til virkelighed.

Vi kunne konstatere, at vi i PROSA havde flere forskellige pensionsordninger. Hvis vi samlede dem under ét, var det vores vurdering, at vi ville kunne opnå en langt bedre ordning. Samtidigt er det et problem for medlemmerne, at man hver gang, man skifter arbejde, kan komme til at skifte pensionsordning. Det betyder, at man har sine pensionsmidler stående i mange forskellige selskaber, og at man derfor betaler administrationsomkostninger mange steder. Samtidigt betyder det, at man hver gang, man skifter pensionsselskab, skal af med nye helbredsoplysninger. Man kan således risikere, at man ikke længere kan være ordentligt forsikret, hvis man har fået en sygdom.

Vores vision var, at vi skulle få en pensionsordning, som dækker så bredt, at man som PROSA-medlem i langt de fleste tilfælde kan bevare den samme pensionsordning og selvfølgelig, at den er så god, at det er det, man ønsker sig. Først og fremmest forestillede vi os, at vi kunne få en bedre ordning for vore private medlemmer ved at lave et samlet udbud. Den ordning, vi havde for de private i Danica Pension, har vi ikke kunnet forhandle bedre de seneste år, selvom vi har prøvet, og den var ærligt talt sakket bagud af dansen i forhold til markedet.

Vi lavede i første omgang et udbud med PROSA/Offentligs pensionsordning og vores private pensionsordning. Det gav virkelig pote. Der var fire selskaber med i udbuddet, og de tre af buddene var virkelig gode. Dog stod SEB Pension klart som det bedste. Herunder er også PROSA/Offentligs ordning, som i forvejen var i SEB Pension, også blevet stærkt forbedret. Og ordningen er sådan, at du som PROSA-medlem kan blive i ordningen på de samme vilkår som alle andre, selv om du bliver arbejdsløs, selvstændig eller bare skifter arbejdsgiver.

Hvis tanken om at blive i en pensionsordning, selv om man skifter arbejde, skal brede sig helt ud, skal vi nu have rigtigt mange arbejdsgivere til at tilslutte sig ordningen kollektivt. Jo flere der er med, jo flere arbejdsgivere kan vi skifte imellem uden at skifte pensionsselskab. Ordningen er så god, at der skal en overordentlig stor arbejdsgiver til, før der kan indhentes tilbud, der matcher vores ordning.

Derfor vil vi nu henvende os til en lang række virksomheder og tilbyde dem denne ordning.

Sideløbende arbejder vi fortsat politisk for, at man ikke skal kunne tvinges ind i pensionsordninger, især ikke når vilkårene eller betingelserne er ringere end i den ordning, man allerede har.

Vi har heldigvis lavet en ordning, som kan tåle at udsættes for en sådan konkurrence. Og hvis vi ikke havde det, måtte vi jo gøre den bedre eller finde os i, at medlemmerne ville vælge en anden.