Ekspert i 4-dages arbejdsuge: Vi befinder os i en tid nu, hvor medarbejderen er konge

30 timers arbejdsuge it-jobs

Du får 47 ekstra fridage årligt, hvis din arbejdsplads indfører fire dages arbejdsuge.

PROSA – forbundet af It-professionelle arbejder for en 30 timers arbejdsuge – og torsdag d. 31. august havde fagforeningen besøg af Danmarks førende ekspert i personlig og kollektiv effektivitet Pernille Garde Abildgaard. Abildgaard har hjulpet en lang række virksomheder med at etablere fire dages arbejdsuge. 

– Vi befinder os i en tid nu, hvor medarbejderen er konge, og hvor det er svært at rekruttere nye medarbejdere. Det vindue skal man bruge. Jeg ser det som et vendepunkt, hvor medarbejderne kan skabe et nyt arbejdsliv i fællesskab, har Pernille Garde Abildgaard tidligere fortalt til Prosabladet.


Sidste år, da PROSA traf beslutning om at arbejde for en 30 timers arbejdsuge, begrundede forslagsstiller og forbundssekretær Amanda Christiansen ideen sådan her: "Vi har brug for tid til andet end arbejde. Produktiviteten er steget, og virksomhederne tjener mere. Medarbejderne er ikke blevet belønnet. Vi har brug for, at livet handler om andet end arbejde, hvor man skal stå til rådighed konstant, forventes at tjekke telefon og mail og tænker på, hvornår den næste deadline er. Tiden er moden til, at virksomhederne giver noget tilbage” > Læs mere her

Og det ligger helt i tråd med Pernille Garde Abildgaard og hendes virksomhed TAKE BACK TIME, der har til formål at give os tiden tilbage og skabe gladere medarbejdere og bæredygtige virksomheder.

– Vi skal ikke finde os i, at tiden bliver taget fra os i lange, beslutningsløse møder, i uendelige mailtråde og i arbejdsprocesser, hvor man går to skridt frem og tre tilbage. Vi skal tilbageerobre kontrollen over vores egen tid og som minimum være bevidste om, hvornår den begynder at smutte fra os, lød det i 2021 fra Pernille Garde Abildgaard, da hun talte med Prosabladet.

Læs nogle af Pernille Garde Abildgaards gode råd fra bogen ”Brænd hamsterhjulet”.