Uddannelse, Arbejdsmarkedet

Et kæmpe skridt for mig

Mohamed Aldahoul, 34 år, flygtede fra krigen i Syrien, og efter en dramatisk tur over Middelhavet havnede han i Danmark. i dag er han frontend engineer i Too Good To Go.

I Syrien er jeg uddannet radiograf og arbejdede på røntgenafdelingen på et hospital i fire år. Men jeg blev træt af det og begynde på handelshøjskolen. Så kom krigen. Jeg flygtede fra Syrien i 2014 sammen med min bror og søster. Vi sejlede ud fra Libyens kyst og blev samlet op på Middelhavet af et skib, som bragte os til Italien. Selv hvis du giver mig 50 millioner kroner, så vil jeg aldrig tage ud på den rejse igen. Siden kom vi til Sverige, hvor vi alle tre fik opholdstilladelse.

Jeg hørte om Hack Your Future fra en ven, som er datalog. Jeg havde rodet lidt med programmering for mange år siden, men jeg var aldrig blevet god til det. Så det var et kæmpe skridt for mig at prøve at forstå en maskine. Det er jo nemt nok at bruge programmerne, men det er noget helt andet at programmere dem. Jeg var nødt til at ændre mit mindset fuldstændig, og jeg brugte alle mine kræfter på Hack Your Future i otte måneder.

Selv hvis du giver mig 50 millioner, 
så vil jeg aldrig tage ud på den rejse igen

Mit favoritværktøj er React, som er fantastisk til at lave smarte løsninger og applikationer. Da jeg afsluttede mit projekt i juni 2018, fik jeg praktikplads i en virksomhed i Sverige og senere fast arbejde i en virksomhed som frontend developer. Men min kone er dansk, og sammen har vi tre små børn, så da jeg fik statsborgerskab i 2019, sagde jeg mit job op og flyttede med det samme til Danmark.

I dag arbejder jeg i Too Good To Go som frontend engineer. Jeg har 700 kollegaer, hvor af de 50 er it-medarbejdere, så jeg fortsætter med at lære nyt hver eneste dag. Jeg er utrolig glad for at være der, og jeg vil gerne bo i Danmark resten af livet. Nogen klager over vejret, andre klager over skattetrykket. Jeg er bare glad for mit liv her.