ReDi hjælper udenlandske kvinder til it-karriere

ReDi School

ReDi School har med over 480 studerende optaget rekordmange elever i år. Non-profit organisationen uddanner udenlandske kvinder - flygtninge og indvandrere - til job i it-branchen. 62 procent af eleverne er i arbejde eller praktik efter endt uddannelse. En stor succes, som er bygget på tætte partnerskaber med virksomheder, og en hær af frivillige it-professionelle til at undervise og være mentorer.

Med hjælp af partnerskaber med virksomheder, fokus på it-arbejdspladser og frivillige lærerkræfter og mentorer har ReDI School of Digital Integration Denmark på godt fire år skabt en succeshistorie. Målet er at øge diversiteten i  techbranchen og samtidig få kvinder med flygtninge- eller indvandrerbaggrund i arbejde. Flere end 250 elever er lige startet på skolens 12-ugers kurser. Det er rekordmange. Erfaringsmæssigt har 62 procent af dem fået arbejde, praktik eller uddannelse i en virksomhed inden for det første år efter kurset, og 48 procent arbejder i en it-virksomhed.


PROSA: Vores medlemmer kan hjælpe med viden

Forbundssekretær Amanda Christensen er imponeret over ReDi Schools resultater og indsats for både at skabe diversitet og positive resultater i forhold til integration samt få flere it-folk ud til virksomheder, som skriger efter deres arbejdskraft. Hun opfordrer PROSAs medlemmer til at bidrage med it-viden for af løfte indsatsen.

Amanda Christensen, hvad er det særlige ved ReDi School set med PROSAs briller?
- Med deres it-undervisning hjælper de de digitalt udfordrede med de nødvendige it-evner, der skal til for at begå sig på det danske arbejdsmarked. Men de hjælper også dem, der har lyst til at kaste sig over de mere avancerede emner, og dem, som gerne vil lære at programmere. De klæder deltagerne på til at tage del i det danske arbejdsmarked inden for techbranchen, men også generelt.

Hvorfor vil vi gerne støtte det?
- En organisation som ReDi School er en del af løsningen på to store udfordringer, som vi arbejder med, nemlig efterspørgsel på it-arbejdskraft og mere diversitet i it-faget. Med deres fokus på at få kvinder ind i it åbner de dørene for nogle kompetente kvinder, der måske ikke havde set it som en mulighed for dem.

Hvad kan vores medlemmer gøre?
- Vores medlemmer ligger inde med en enormt stor viden inden for en meget bred vifte af it-faglige emner, så det er en oplagt mulighed for at bruge sine evner til at hjælpe andre. En lille indsats fra en af vores medlemmer kan gøre en stor forskel for et hold på ReDi School. Så har du lyst til at være frivillig og gøre en forskel, så gå ind på redi-school.org og find kontakter.