Reduktion af elektronikaffald

el-cykler og elektronikaffald

Forlænget levetid: Danske Mentech, som reparerer produkter fra bl.a. Apple, Samsung og Huawei, satser nu også på reparation el-cykler og scotere.

Elcykler og elscootere bliver i stigende grad en del af gadebilledet. Samtidig er bæredygtige tiltag blevet en yderst attraktiv forretningsmulighed. Derfor har den danske gazellevirksomhed Mentech indledt et partnerskab med den britiske virksomhed OKAI, der producerer elscootere og -cykler, med henblik på reparation af elcykler og -scootere.

Mentech har en enestående status som den eneste danske virksomhed, der er autoriseret til at udføre reparationer på produkter fra Apple, Samsung, Huawei, Motorola og Acer. Virksomhedens inkludering i Børsens Bæredygtige Cases 2023 styrker dens position yderligere. Dette nye samarbejde har til formål at fremme brugen af elektroniske køretøjer og samtidig tilbyde løsninger til reparation med høj kvalitet. Initiativet har forhåbentlig potentiale til at intensivere fokus på reduktion af elektronikaffald og forlængelse af levetiden for forbrugsgoder. 

> EU-forslag mangler fokus på right to repair