Skoleelevers data må ikke gives til Google

Datatilsynet og Chromebook-sagen

53 kommuners brug af Chromebook-computere er i strid med loven, og nu skal de rette ind, lyder det i en afgørelse fra Datatilsynet. Hos PROSA peger formand Niels Bertelsen på, at sagen er et klart udtryk for, at vores folkeskoler er udfordret på teknologiforståelse, skriver PROSAbladet.

Datatilsynet giver nu et påbud til en lang række af landets kommuner i Chromebook-sagen, hvor skolebørns data er blevet delt med Google. Datatilsynets påbud medfører, at 53 kommuner nu skal give en tilbagemelding inden den 1. marts, om hvorledes de vil overholde loven, hvorefter de har fem måneder til at rette ind og sørge for, at reglerne bliver overholdt.

"Jeg synes også, at sagen peger på, at vores folkeskoler er udfordret på teknologiforståelse. De har åbenlyst ikke gennemskuet, at prisen på billige Chromebooks til folkeskolen er, at eleverne betaler med deres data. Der findes alternativer til de eksisterende produkter, så der har ikke været og er fortsat ikke en undskyldning for ikke at gribe til handling nu. Teknik og etik kan faktisk gå hånd i hånd," fortæller Niels Bertelsen til PROSAbladet. 

> Læs hele artiklen og mere om Chromebook-sagen i PROSAbladet