Introduktion til SOLID-designprincipperne

SOLID er uafhængig af specifikke programmeringssprog, men undervejs illustreres de konkrete eksempler i C#

SOLID er en fællesbetegnelse for fem designprincipper til at skrive bedre og mere vedligeholdbar kode i objekt-orienterede programmeringssprog. Principperne blev oprindeligt formuleret af Robert C. Martin (også kendt som ”Uncle Bob”) og omfatter bl.a. Single Responsibility Principle samt Open/Closed Principle - kendt for deres vigtighed for et godt objekt-orienteret håndværk.

Sammen med tre yderligere principper, Liskov Substitution Principle, Interface Segregation Principle og Dependency Inversion Principle, udgør principperne tilsammen ikke blot de fem forbogstaver i SOLID, men også en sammenhængende programmeringsfilosofi som en del udviklere nærmest religiøst har taget til sig.
SOLID understøttes af en række design patterns som gode, velafprøvede garanter for, at principperne overholdes i praksis.

SOLID er uafhængig af specifikke programmeringssprog, men undervejs illustreres de konkrete eksempler i C#. Vi tager udgangspunkt i et eksisterende eksempel og refaktorerer dette til at blive gradvist mere SOLID, for til sidst at opfylde alle fem principper. Som afslutning illustreres, hvordan man ved at tænke SOLID løser en række typiske problemstillinger med vedligeholdbarhed som mål.

Underviser
Jesper Gulmann har siden 2002 arbejdet med C# og .NET som software-udvikler indenfor forskellige områder som overvågningssystemer, software til flyveledere samt betalingsløsninger på mobilen.

Praktik

  • Online. Direkte link sendes på dagen pr. mail til alle tilmeldte
  • Webinaret bliver ikke optaget
  • Der vil være pause undervejs

 

Dato

Start07. okt. 2021 17:00
Slut07. okt. 2021 19:30

Sted

Online

link til webinaret offentliggøres senere

Se på kortRejseplan

Pris

MedlemKr. 0,00
Ikke-medlemKr. 525,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

87 ud af 150 pladser tilbage

Kontakt

Lulu - kursus@prosa.dk

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

Gratis kurser

Juridisk rådgivning

Faglige netværk

Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere