Uddannelse, Arbejdsmarkedet

Et stærkt og inspirerende fællesskab

29-årige Zoey Zou kom til Danmark fra Kina i 2018 og er i dag frontendudvikler hos Karnow. Hack Your Future var vejen til drømmejobbet.

Jeg kom til Danmark i 2018, da min eks-partner fik job her. Forinden arbejdede jeg som blæksprutte i en startup-virksomhed i Kina. Jeg besluttede mig for at lære at programmere, så jeg startede helt fra bunden med at se tutorials på nettet. I en kort, men fokuseret, periode brugte jeg ti timer om dagen på at lære at kode.

Hack Your Future er et virkelig stærkt og inspirerende fællesskab

Jeg mødte nogle af folkene fra Hack Your Future til et Javascript-møde i København og spurgte, om jeg kunne være med. Der var noget ventetid, før jeg kunne komme på et hold, så jeg brugte alle mine kræfter på at blive dygtigere. De fortalte, at jeg skulle regne med at bruge 25 timer om ugen, men da jeg i forvejen brugte ti timer om dagen, var det ikke noget problem.

Hack Your Future er et virkelig stærkt og inspirerende fællesskab, og det giver dig et stort netværk blandt alle de frivillige mentorer, der arbejder i forskellige virksomheder. Jeg blev færdig i 2019 og fik arbejde i Trackman, som er et analyseværktøj for sportsfolk, og senere i Pleo, som laver smarte kreditkort, men jeg blev afskediget under coronakrisen.

I dag arbejder jeg som frontend udvikler i Karnow, som er et juridisk værktøj for advokater og kommuner. Jeg udvikler og vedligeholder alle de features på hjemmesiden, som brugerne interagerer med – mest i React og Javascript.

Jeg er glad for Danmark og vil gerne blive her. Her er en god work-life balance, og jeg føler mig værdsat som medarbejder. Det værste er den lange, mørke vinter. Og maden. I har mange rigtig hyggelige restauranter med middelmådig mad. I Kina er det omvendt. Du kan sidde og spise i virkelig forfærdelige omgivelser, men maden er fantastisk.