Løn

Pas på skattesmæk

Hvis du normalt pendler til kontoret, men kan se frem til et år med flere hjemmearbejdsdage, end du plejer, skal du huske at få justeret dit befordringsfradrag.

Det kan blive dyrt, hvis du glemmer at opdatere dine oplysninger på din forskudsopgørelse for 2021. Skattestyrelsen oplyser, at befordringsfradraget normalt benyttes årligt af cirka 1,2 millioner danskere.

Men der er sket store ændringer i løbet af 2020. Således justerede en halv million danskere deres befordringsfradrag fra januar til oktober i år, fordi der er sket ændringer i deres transportvaner. Mange fordi de har arbejdet hjemme under coronakrisen.

Det kan blive dyrt for dig, hvis du i større grad end ellers arbejder hjemmefra og ikke får justeret fradraget.
– For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til cirka 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

Du er nemlig ikke berettiget til befordringsfradrag, hvis du arbejder hjemmefra. Fradraget kræver helt bogstaveligt, at du har kørsel til og fra arbejde, understreger underdirektøren. Du har ret til befordringsfradrag for alle typer lønnet arbejde, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejde – det vil sige 12 kilometer hver vej. Og retten gælder lige meget om du kører i bil, tager tog eller bus, eller cykler.

Det er i det hele taget en god idé at tjekke om oplysningerne på din forskudsopgørelse er korrekte. Især hvis der er sket ændringer i din indtægt.
– Har din løn ændret sig væsentligt, skal du være særlig opmærksom på at rette din forskudsopgørelse. Derudover er der visse fradrag, man selv skal indberette, herunder håndværkerfradraget og befordringsfradraget, oplyser Per Ørtoft Jensen, der er partner og skatteekspert i PwC.