PROSA internt

Uforvarende kort deadline for læserbreve i Prosabladet

Redaktionen og redaktionsudvalget har modtaget følgende læserbrev fra PROSA-medlem Niels Frølich:

"Jeg fik i dag, den 11. januar, med posten Prosabladets januar-nummer, men deadline for debatartikler og læserbreve er sat til i morgen den 12. januar for februar-nummeret, der velsagtens udkommer medio februar. Det vil sige, at folk, der har noget på hjertet, har et døgn til at reagere, hvis de altså er så heldige at have modtaget bladet i dag. Får de det senere, er de stort set afskåret fra at reagere i nogenlunde kontinuitet med bladets udgivelsesdatoer. Det opfatter jeg som en kedelig og unødvendig indskrænkning af den ytringsmulighed, som jo ifølge kommissoriet er Prosabladets adelsmærke. Kunne udvalget ikke overveje at indføre noget længere frister for læserbreve?"

Redaktionens svar:

Tak for din henvendelse.

Redaktionen har ingen intentioner om bevidst at indskrænke medlemmernes muligheder for at ytre sig i bladet. Det beskrevne tilfælde skyldes, at PostNord ikke længere omdeler Prosabladet til alle abonnenter på samme ugedag over hele Danmark. Det sker som følge af PostNords nylige nedskæringer i serviceniveauet, som har betydet, at der nu kun omdeles post til husstande én gang om ugen.

Dermed kan Prosabladet ikke længere styre omdelingen, så alle medlemmer får bladet med efterfølgende mulighed for at have syv dage til at reagere, som vi ellers tidligere har planlagt produktionen efter. Udvalg og redaktion vil som følge af den uheldige omstændighed se på de praktiske operationelle muligheder for at sætte en fornuftig frist for læserbreve som modsvar til PostNords indskrænkning af vores distributionsmuligheder.

red