Martin Brummerstedt har lært at kode ved siden af sit studie og gennem arbejdet. Han har en uddannelse i HA Almen fra CBS og arbejder som Data Scientist & Digital Projekt Manager hos Stylepit, hvor han har fokus på brug af data til at optimere drift og øge kundeoplevelsen.
Mads Nielsen, der er professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, har opfundet metode, hvor kunstig intelligens med 90 procent nøjagtighed kan vurdere, om folk vil dø af COVID-19 eller ej, baseret på faktorer som BMI, køn og blodtryk.
”Det er fortsat techgiganterne, der suverænt sætter grænserne for ytringsfriheden online", skriver Rikke Frank Jørgensen, der er seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder.
"Det er første gang, vi flyver med Linux på Mars", fortæller Tim Canham, der er Mars Helicopter Operations Lead ved NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL).
Forskere på DTU spiller en nøglerolle i missionen til Mars, men på en god dag modtager de kun 6 megabyte data fra vores naboplanet. Ud fra det materiale skal de på kort tid vurdere, hvilke ordrer der via scripts og makroer skal sendes tilbage til Mars. En kompleks og udfordrende opgave, der har krævet mange overvejelser i arbejdet med software, fortæller professor John Leif Jørgensen. Og så er der alle påskeæggene.
Regeringen vil ændre ophavsretsloven, så techgiganter skal betale for at bruge mediernes indhold. Men de gode hensigter rummer skjulte farer, skriver tech-analytiker Jon Lund i denne analyse.
Er coronatest arbejdstid? Skal du have mundbind på i kantinen? Flere medlemmer har kontaktet PROSA med spørgsmål, efter de er vendt tilbage på arbejdspladsen. Her er svar fra PROSAs jurister:
Læringskurven var stejl, da kursusafdelingen under nedlukningen måtte flytte alle arrangementer over på digitale platforme, men erfaringerne er gode, og virtuelle kurser er kommet for at blive.
Zoom-træthed er blevet et begreb, og en amerikansk professor fra Stanford University har nu undersøgt, hvorfor vi egentlig bliver så udkørte af, at vores møder foregår virtuelt.
1973 >
”Det har igennem længere tid været kendt, at private dataregistre på grund af deres erhvervsmæssige interesse modvirker bestræbelser på at opbygge værn omkring CPR-oplysninger”, kan man læse i Prosabladet nr. 10 i 1973.
Personnummeret blev indført ved folkeregisterloven i 1968, og her fem år senere har Indenrigsministeriet netop udsendt cirkulærer, der slår fast, at ”oplysninger om personnumre til private kan herefter kun afgives af folkeregistrene eller sekretariatet for...