Overenskomster

PROSA varsler konflikt med IBM

Efter IBM’s pludselige afvisning af dialog om overenskomstkravet, PROSA og HK Privat sendte til it-giganten i december, har PROSA nu afsendt 1. konfliktvarsel. ”Vi håber, det får IBM til forhandlingsbordet”, siger John Jørgensen, faglig konsulent i PROSA.

Der var overvældende opbakning til afsendelse af 1. konfliktvarsel, da PROSA i går mødtes med medlemmer ansat i IBM i Odense og spurgte ind til, om der skulle varsles konflikt mod deres arbejdsgiver. Derfor har PROSA i dag varslet konflikt med IBM og arbejdsgiverorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

- Efter i første omgang at have meldt tilbage på overenskomstkravet med datoer for dialog i begyndelsen af februar skiftede IBM pludselig stil og afviste at tale med os om kravet. Derfor må vi nu bruge de redskaber, vi har. Vi håber, det får IBM til forhandlingsbordet, siger John Jørgensen, faglig konsulent i PROSA.

Læs mere om IBM’s pludselige afvisning af dialog.

Først ved afsendelse af 2. konfliktvarsel er konfliktvarslet bindende.

- Der er ingen, der ønsker en konflikt. Forhåbentlig går alvoren op for IBM, så de besinder sig og viser den respekt for den danske aftalemodel, som vi forventer her i landet, siger John Jørgensen.

Overenskomstkravet fra PROSA og HK Privat omfatter i første omgang IBM Odense.