Arbejdsmarkedet, Fagforeningernes rolle

Støt kollegerne på CSC

Konflikten mellem ledelsen i den amerikanske it-gigant CSC og vores medlemmer er stadig ikke blevet løst.

På anden måned er 120 af vore medlemmer hos CSC lockoutet, mens CSC fortsat står med ultimative krav, der svarer til en nedgang i lønvilkårene for de ansatte på 30 procent. Samtidigt er det i skrivende stund fortsat uafklaret, hvornår og i hvilket omfang PROSAs svar på lockouten – et strejkevarsel – kan iværksættes.

PROSA forsøgte at afværge lockouten for i stedet at nå en forhandlingsløsning, men CSC's ledelse afviste under forhandlingerne alle forslag fra PROSA/CSC, selvom PROSA/CSC gav indrømmelser svarende til en lønreduktion på 5-10 procent.

PROSA er begrænset i sin mulighed for at svare igen på ledelsens angreb. Det skyldes en fredsaftale, som friholder drift fra konflikten. PROSA har set sig nødsaget til at opsige denne fredsaftale til udløb 1. juni i år. Vi håber selvfølgelig ikke, at konflikten skal løbe så længe, men når vi ser på den aggressive tilgang fra CSC's ledelse, har det været nødvendigt at sikre os, at vi om nødvendigt kan svare hårdt igen på angrebet.

Den konflikt, som CSC's ledelse selv har etableret, presser nu virksomheden i betydelig grad. Kunderne har problemer allerede nu, og vi ved, at de er stærkt bekymrede for, hvordan det vil gå med deres systemer, hvis konflikten optrappes 1. juni.

Samtidigt har PROSA stærk støtte fra de andre faglige organisationer på CSC. Arbejdspladsen er præget af, at ingen vil risikere at tage noget af det arbejde, de lockoutede skulle have lavet. Alle de ansatte er rystede over CSC's aggressive fremfærd og helt klar over, at de kan blive de næste, der står for skud.

Også uden for CSC mærker vi meget stor støtte fra fagbevægelsen. Og det er meget vigtigt for at vinde denne kamp.

PROSA/CSC arbejder fortsat hårdt på, at dette vil udmøntes i, at CSC's ledelse bliver klar til at indgå i en reel forhandling om en fremtidig overenskomst, der sikrer CSC som virksomhed i Danmark. Det er PROSA klar til, når ledelsen forstår, at ultimative krav ikke er vejen frem.

Vi ved, at CSC forsøger at få udført det lockoutramte arbejde via andre virksomheder og fra selvstændige konsulenter. Vi vil derfor bede dig være opmærksom på, om der skulle dukke den slags opgaver op som en del af dit arbejde eller i din freelancevirksomhed. Som organiseret lønmodtager har du ret til at sige nej til at udføre konfliktramt arbejde, og som PROSA-medlem har du pligt til at sige nej.