Algoritmer skal være legitime (4.6.23

Lektor Naja Holten Møller stiller skarpt på brugen af AI

Få indblik i metoder til inddragelse af stakeholders og vigtigheden af at udfordre antagelser omkring brug af algoritmer til beslutningsstøtte.

Hvis algoritmer og ”Artificial Intelligence” (AI) skal opfattes som brugbare værktøjer, er det helt afgørende, at de mennesker, der skal bruge dem i deres arbejde, kan se fidusen med at få hjælp til at træffe beslutninger. Men, også borgerne har en berettiget forventning om at blive inddraget i takt med, at der lægges ”arbejde” over på dem.

Vi vil gennemgå tre mulige indgangsvinkler til overvejelse af brug af algoritmer og AI med fokus på legitimitet. Det bør være de fagprofessionelles begreber en algoritme skal testes op imod – ikke omvendt. Det er derfor vigtigt at søge en bredere legitimitet end 'blot' anvendeligheden af AI-design, der samtidig er en ”linse” til at få øje på mulige etiske problemstillinger.

Underviser
Naja Holten Møller er lektor på Datalogisk Institut, Københavns Universitet og initiativtager til Confronting Data Co-lab (www.ConfrontingData.dk)


Online. Direkte link bliver sendt pr. mail på kursusdagen.

Webinaret bliver ikke optaget.

Dato

Start04. jun 2024 17:00
Slut04. jun 2024 20:00

Sted

Online

link offentliggøres senere

Se på kortRejseplan

Pris

MedlemKr. 0,00
Ikke-medlemKr. 525,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

72 ud af 100 pladser tilbage

Kontakt

Lulu - kursus@prosa.dk 27785453

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

Gratis kurser

Juridisk rådgivning

Faglige netværk

Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere