Et liv uden tech-giganterne - Arrangeret af FSFE Danmark

Et liv uden tech-giganterne
Arrangeret af FSFE Danmark

Store amerikanske firmaer som Google, Microsoft, Facebook og Amazon dominerer efterhånden vores teknologiske infrastruktur: Vi kommunikerer med venner og arrangerer begivenheder på Facebook, deler videoer på YouTube, skriver med vennerne på Whatsapp og Messenger, og vores email er hos Gmail eller Outlook 365, dvs. hos Google eller Microsoft. Vi har vores filer hos Dropbox eller i Google Drive eller Microsoft OneDrive.

Disse firmaer forbeholder sig retten til at scanne vores data for at kunne sælge annoncer, tilpasse indhold og fastholde os i længst mulig tid. Samtidig kommunikerer politikerer, myndigheder og meningsdannere også selv på platforme som X/Twitter og Facebook, hvor de samme firmaer styrer, hvilket indhold, nyheder og holdninger, vi som borgere bliver vist. Det forekommer med andre ord, at vi er fanget i en situation, hvor et skadeligt tech-monopol har overtaget vores digitale liv.

Og dog har vi ikke brug for nogen af disse firmaer eller vores tjenester for at få vores teknologiske dagligdag til at hænge sammen. Vi kan, uden at miste funktionalitet, foretage al vores kommunikation med decentrale tjenester som vi selv eller nogen vi stoler på kører baseret på fri og open source software.

Til oplægget vil vi høre om hvordan.

Dato

Start18. sep 2024 19:00
Slut18. sep 2024 21:00

Sted

PROSA Aarhus

Søren Frichs Vej 38K

8230 Åbyhøj

Se på kortRejseplan

Pris

MedlemKr. 0,00
Ikke-medlemKr. 0,00

23 ud af 30 pladser tilbage

Kontakt

FSFE

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

Gratis kurser

Juridisk rådgivning

Faglige netværk

Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere