PROSA holder fortsat åbent, men kun efter aftale. Vi beder alle ansatte såvel som medlemmer om at møde op med gyldigt coronapas. 

Ophavsret og patenter – rettigheder eller monopolisering?

Vi ser på nyeste praksis omkring ophavsretten og dens mange stærke sider, gode idéer og tanker, og på hvordan den bliver brugt og misbrugt

Software kan bruges og distribueres på mange måder. Udvikles, videreudvikles, kopieres, sælges, ændres og foræres væk indenfor de juridiske rammer, som sættes i lovgivning og domstolspraksis fra Danmark og EU. Ophavsret, patentlovgivning og andre love og regler er centrale for, hvad vi må og kan bruge softwaren til. Fra det ene yderpunkt fri software under f.eks. GPL til det andet yderpunkt, hvor software er helt proprietær og lukket og sikret juridisk med patenter og superstramme EULA’er.

Vi ser på nyeste praksis omkring ophavsretten og dens mange stærke sider, gode idéer og tanker, og på hvordan den bliver brugt og misbrugt. Og ser på patenter og andre juridiske håndtag, der kan begrænse eller helt hindre, at man må bruge software, eller at enkelte kan sætte prisen eller nå mere eller mindre de facto monopoler på samfundsmæssigt vigtige områder.

Oplægsholder
Per Mejer er advokat med mere end 20 års erfaring specialiseret i tech/it. Og har arbejdet med generel IPR, ophavsret, licensaftaler, it-kontrakter, rettighedskonflikter, privacy/GDPR, it-sikkerhed og infrastruktur, risk & compliance management, virksomhedsoverdragelser og iværksætteri.

Dato: Tirsdag 22. marts kl. 17.00-20.00
Sted: PROSA, Vester Farimagsgade 37A, 1606 København V

Dato

Start22. mar. 2022 17:00
Slut22. mar. 2022 20:00

Sted

PROSA København, mødelokalet PASCAL

Vester Farimagsgade 37A

1606 København V

Se på kortRejseplan

Pris

MedlemKr. 0,00
Ikke-medlemKr. 525,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

32 ud af 40 pladser tilbage

Kontakt

Lulu P kursus@prosa.dk

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

Gratis kurser

Juridisk rådgivning

Faglige netværk

Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere