Seniorudvalget i øst: Iværksættere før og nu

Rundvisning i Bank og Sparekassemuseet samt særudstillingen Iværksættere før og nu.

Vi besøger Heerings Gaard på Christianshavn og får to vidt forskellige rundvisninger, dels en i den permanente udstilling om 1800-tallets bankvæsen, dels en i særudstillingen Iværksættere før og nu.

  • Bankvæsen anno 1860 giver et indblik i en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og i den internationale finansverden. Med originale genstande fra det 19. århundrede vises bankindustrien samt bankmandens liv og arbejde. Der vises en fuldt udrustet bankfilial fra omkring år 1900 med kontant udbetaling ved skranken, samt nutidens filial med mobilbank og online-betaling. Vi bydes også indenfor i Privatbankens første direktør C.F. Tietgens kontor, hvor alt står som da C.F. Tietgen sad der.
  • Særudstillingen Iværksættere før og nu: Hvad driver/motiverer og begrænser historiens og nutidens iværksættere? I udstillingen møder du fem af nutidens iværksættere og syv historiske iværksættere – både mænd og kvinder. Udstillingen omhandler iværksættere i 1700-, 1800- og 1900-tallet samt nutidens Danmark. Vi kommer helt tæt på i alt 12 iværksættere, deres drømme, materialer, prototyper og færdige produkter. Der er bæredygtigt design, 80'ernes ikoniske Ellert og meget mere. Udstillingen fokuserer på samfundsmæssige og historiske sammenhængefor iværksættere, samt de mange udfordringer ved opstart af virksomhed både før og nu. Til slut får vi et kik i kælderen, hvor de historiske fade fra Heerings produktion af kirsebærlikør stadig opbevares, og der bydes på et lille glas vin.

Efter udstillingen er der en let frokost.

Praktisk

  • Mødested i porten til: Heerings Gård, Overgaden neden Vandet 11, 1414 København.
  • Mødetidspunkt kl. 1045. Rundvisningen varer ca. halvanden time.
  • OBS! Tilmelding senest 21. maj 


GDPR-notits
Når du tilmelder dig et arrangement, som seniorudvalget står for, accepterer du også, at den ansvarlige kontaktperson i udvalget får udleveret en deltagerliste, hvor dit navn (men ingen andre oplysninger) vil fremgå.

Dato

Start31. maj 2022 10:45
Slut31. maj 2022 13:00

Sted

Heerings Gård, Christianshavn

Overgaden neden Vandet 11, 1414 København

Se på kortRejseplan

Pris

MedlemKr. 0,00
Ikke-medlemKr. 1.024,00
Meld dig ind og deltag til medlemspris

9 ud af 25 pladser tilbage

Kontakt

Seniorudvalget i PROSA, bfr@prosa.dk

Bliv medlem af PROSA

Som medlem af PROSA får du en lang række fordele, som bl.a.

Gratis kurser

Juridisk rådgivning

Faglige netværk

Gode bankaftaler og forsikringer

Læs mere