Fagforeningernes rolle, It og samfund

67.500 kroner til Coding Pirates

Louise Overgaard er formand for Coding Pirates Denmark. Foto: Tobias Nicolai

På tværs af PROSAs afdelinger er der samlet 67.500 kroner ind til Coding Pirates, som lærer børn og unge at være kreative med programmering.

De økonomiske hjælpepakker under coronakrisen kommer ikke alle til gavn. Det gælder blandt andre foreningen Coding Pirates, der med 60 afdelinger over hele landet laver it-kreative værksteder for de 7-17-årige, hvor de kan lære at programmere, bygge robotter og være kreative med ny teknologi.

Coding Pirates har hidtil været en overvældende succes med lange ventelister i de mest befolkningstætte områder af Danmark, men coronakrisen truer med at give foreningen et stort hul i pengekasse.

Derfor har PROSAs lokalafdelinger besluttet at donere sammenlagt 67.500 kroner til Coding Pirates. Nyheden blev overbragt inden jul og vakte stor begejstring hos Coding Pirates på Twitter.

En god start på it-verdenen

PROSA har i flere år haft et godt samarbejde med Coding Pirates og har også tidligere støttet foreningen økonomisk. Både PROSA/ØST, PROSA/VEST, PROSA/Offentlig, PROSA/STUD og forretningsudvalget har sagt ja til at støtte Coding Pirates denne gang.

”I år har vi valgt at give en stor julegave til Coding Pirates for at sikre deres eksistens fremadrettet. Vi synes, deres arbejde er vigtigt for, at de unge kodepirater får en god start på it-verdenen”, siger Henrik Jakobsen, der er forbundssekretær i PROSA/VEST.

En stor samfundsopgave

Også PROSAs formand Niels Bertelsen er begejstret for det frivillige arbejde, som Coding Pirates udfører for at bringe ny teknologi ud til børn og unge på en uformel og legende facon.

På den måde løfter Coding Pirates en stor samfundsopgave ved at give børn og unge redskaberne til ikke blot at være forbrugere af teknologi, men også skabere af teknologi, mener Niels Bertelsen.

Senest har Coding Pirates lanceret Piratskibet, som er et onlineunivers med kodning og leg.

”Vi støtter Coding Pirates, fordi de er med til at give alle børn på tværs af alder, køn, kultur og evner en indsigt i kodning. Dermed er Coding Pirates med til at klæde børnene bedre på til den digitale verden – og det er jo noget af det, PROSA også arbejder på med de voksne”, siger Niels Bertelsen med et glimt i øjet.

Prosabladet skrev i 2018 et større portræt af Louise Overgaard, der er formand for Coding Pirates Danmark. Du kan læse portrættet af piratdronningen her.

Kommentarer

Log på Mit PROSA for at se eller skrive en kommentar til artiklen