Fagforeningernes rolle, Arrangementer

10 år som PROSA-formand

Niels Bertelsen blev dobbeltfejret, da han den 7. marts både blev hyldet for sine 10 år som formand og 25 år som lønnet valgt i PROSA. Dagen blev markeret med en reception i PROSAs lokaler i København, hvor familie, venner og samarbejdspartnere bidrog til at fejre jubilaren.

Formandshvervet tog sin begyndelse i 2008, da Niels Bertelsen – der dengang arbejdede i DSB – fik et opkald: PROSA manglede en formandskandidat. Resten er som bekendt historie, og han er nu i gang med sin sjette periode i formandsstolen.

Årsagen til, at PROSA ringede til de Danske Statsbaner, var ikke tilfældig. Niels Bertelsen var nemlig langt fra et ubeskrevet blad i PROSA.

Ung og aktiv

Allerede som 22-årig havde han meldt sig ind i PROSA og blev som bestyrelsesmedlem i PROSA/STAT hurtigt optaget af de it-professionelles faglige kamp. I 1987 blev han som 26-årig valgt som faglig sekretær for PROSA/STAT, som var hans første lønnede post i PROSA.

Efter ti år meldte lysten sig til noget nyt, og han blev forhandlingskoordinator i Socialrådgiverforeningen. Knap to år efter blev han hentet tilbage til PROSA, hvor han i seks år fungerede som organisatorisk næstformand, inden han skiftede spor til DSB.

Sammenlagt betyder det, at den nu 58-årige formand sammen med sit 10-års jubilæum kunne fejre 25-års jubilæum som lønnet valgt i de it-professionelles fagforening.

sny