Software

Afkodet: Jacob Funch

I hvert nummer af Prosabladet spørger vi it-professionelle om deres forhold til programmeringssprog.

Jacob Funch er kandidat i Kommunikation og IT fra Københavns Universitet. Han er medstifter og ansvarlig for produktudvikling hos virksomheden Proper.

1. Mit første sprog var vist PHP eller JavaScript. Jeg var 14-15 år og havde designet en masse websites i Photoshop, HTML og CSS, men det blev første rigtig sjovt, da siderne fungerede i andre folks browsere med sideskift og kontaktformularer!

2. Jeg har altid kæmpet med at få mine ting ud til rigtige brugere. Der var hele tiden noget, som lige skulle forbedres eller skrives om. Jeg har heldigvis lært, at det slet ikke er så farligt, og den smerteligt ærlige feedback, man får, øger sandsynlighed for at få succes med produktet.

3. Jeg vender altid tilbage til JavaScript og no-code værk­tøjer, som gør mig i stand til at bygge prototyper hurtigt. Der er ikke noget, som kan dræbe en idé, som at prøve at bygge alle use cases fra starten.

4. Jeg elsker frameworks med stærke holdninger, fordi jeg helst undgår at tænke alt fra bunden hver gang. Det er en god måde at lære softwareudvikling på, da dygtige udviklere har truffet velovervejede designbeslutninger, man kan læne sig op ad.

5. Jeg hader folk, som hader andre sprog. Der findes bare ikke noget, som er fuld­komment. Okay, jeg hader faktisk, at økosystemet omkring web bliver holdt tilbage af App Stores. Jeg er webmand og mener, alt kan og bør laves til browsere!

6. Til nye udviklere vil jeg anbefale at vælge ud fra ens interesser. For mig var det vigtigt, at jeg hurtigt kunne se noget visuelt på en skærm. For andre er det vigtigt at nørde optimering af algoritmer. Jeg vil anbefale at vælge et populært sprog, da man nemt kan finde guides, hjælp og jobs.