Afkodet: Sine Zambach

I hvert nummer af Prosabladet spørger vi it-professionelle om deres forhold til programmeringssprog.

Sine Zambach har en ph.d.-grad i datalogi fra Roskilde Universitet og er kandidat i bioinformatik ved Københavns Universitet. Hun arbejder som dataanalytiker i Business Information and Analytics ved CBS og er forfatter til bogen ’Kvinde kend din kode’ fra 2018.

1. Mit første sprog var Perl, som jeg lærte, da jeg skulle arbejde med DNA-analyse på bioinformatikstudiet, og jeg var cirka 24 år. Perl er vist næsten uddødt nu.

2. Jeg har altid kæmpet mest med R, når jeg har været et stykke tid væk fra det. Sådan har jeg det også med fremmedsprog som eksempelvis fransk.

3. Jeg elsker R, fordi det giver virkelig mange muligheder for datahåndtering, visualisering og statistik i samme sprog. Det er en stor fordel, når man arbejder med data.

4. Jeg hader Python, fordi jeg aldrig fik lært det ordentligt. Det råder jeg bod på i år.

5. Til begyndere vil jeg anbefale Python, fordi de så kan lære det sammen med mig – og fordi det har en simpel syntaks. Eller MIT App Inventor, hvor folk kan lave deres egne apps med deres egne funktionaliteter, og hvor deres data ikke ryger ud til techgiganterne. Samtidig er det i blokke, som man kan rykke rundt med, fremfor tekst, hvis nu man har berøringsangst over for det. Hvis man skal kode sammen med sit barn, vil jeg varmt anbefale Scratch eller MIT App Inventor!